Kapcsolódó tartalmak: gasztronómia

Hír: Helyi agrártermékek frissítik a balatoni gasztronómiát

2016. szeptember 02. 08:31
 
Az olcsó, kevésbé minőségi strandételek helyett kezdenek utat törni maguknak a magas színvonalúak A helyi termékek alkalmazása a balatoni vendéglátásban is egyre inkább előtérbe kerül. Ebből adódóan nemcsak a vendég jut ínycsiklandó és egészséges ételhez, de mindez a helyi termelőknek is megélhetést biztosít. Összességében pedig a hazai turizmusnak is előnyt jelent.
 

Hír: Országos Vadgasztronómiai Fesztivált rendeztek Soponyán

2016. szeptember 05. 08:03
 
Immár 10. alkalommal ad otthont Soponya a hagyományteremtő országos fesztiválnak. Az esemény nem csak a magyar erdész- és vadásztársadalom egyik kiemelkedő rendezvénye, hanem minden, a magyar vadászkultúra, a vadgasztronómia és a helyi kulturális örökség iránt érdeklődő látogató számára is nagyszerű program – mondta Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár a rendezvény megnyitóján.

Hír: Kékfrankos babsterccel - gasztrotúra Sopronban

2020. február 17. 08:53
 
A természeti környezet legalább annyira lenyűgözi a Sopronba látogatót, mint maga a város. Az ország első, legfelszereltebb parkerdejét évente mintegy egymillió látogató keresi fel, színes programkínálatával egész évben meghatározó eleme a turizmusnak. A gasztronómia szerelmesei sem csalódnak, Sopronban izgalmas, multikulturális gasztronómiával és kiváló vörösborokkal várják őket.

Hír: Ez fogja bedönteni a magyar gasztroforradalmat: nem mehet így tovább?

2020. február 28. 09:31
 
Igazi gasztroforradalom zajlik az utóbbi években Magyarországon, ma már nem csak a fővárosban, hanem az ország szinte minden szegletében lehet részünk kitűnő ízekben és színvonalas kiszolgálásban. Az ínyencek hálásak: a hazai vendéglátóhelyek 2019-ben együttesen összesen 1500 milliárd forint árbevételt értek el, a forgalom volumene tehát egy év alatt 6,9%-kal nőtt . A szakképzett munkaerő hiánya azonban továbbra is fenyegetésként vetül a szektorra, miközben a képzőhelyek a piaci szereplőkkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy tapasztalt és magasan kvalifikált szakembereket indítsanak el a pályán.

Hír: Hazai agrárium, gasztronómia: kölcsönösen segítik egymást

2020. július 24. 07:54
 
2020. július 14. – Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). A megállapodás szorosabbra fűzi és intézményesíti a két szervezet közötti kapcsolatot, ezzel hozzájárul a hazai agrárium és gasztronómia egymás kölcsönös segítésén alapuló fejlődéséhez. A megállapodást Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős alelnöke és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke látta el kézjegyével, az aláírásra az MNGSZ Tisztújító Közgyűlésén került sor.

Esemény: SIRHA 2014

2014. február 28. 12:14
 
Élelmiszeripar, Sütő-, és Cukrászipar; Szálloda- és Vendéglátóipar és a Gasztronómia új Nemzetközi Szakkiállítása.