Kapcsolódó tartalmak: megfigyelés

Hír: Tévedésben a munkáltatók: nem szabad a pálya a közösségi oldalakon!

2017. október 05. 07:54
 
Tévedés, hogy a munkáltatók egy jelentkező személyes adatait pusztán azért kezelhetik, mert azok egy közösségi oldalon nyilvánosan hozzáférhetőek – állapítja meg véleményében az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport.

Hír: A munkáltató is adatkezelő: a munkavállalók megfigyelése I

2017. október 05. 08:45
 
A Munka törvénykönyvének 52. §-a alapján, többek között, a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, munkaideje alatt - munkavégzés céljából, munkára képes állapotban - a munkáltató rendelkezésére állni, munkáját személyesen, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások, utasítások és szokások szerint végezni, stb.

Hír: Letakarta a kameráját, kirúgták: egy francia multi monitorozza az otthonról dolgozó munkavállalóit

2021. augusztus 10. 09:58
 
Videófelvételek, hazugságvizsgálat

Hír: Lépcsőházi kamera miatt bírságolt a NAIH

2021. november 23. 09:05
 
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) számos panasz érkezik kamerás megfigyeléssel összefüggésben. A panaszok egy része a társasház területén elhelyezett és a közös tulajdonban álló részeket is rögzítő kamerás megfigyelésre vonatkozik. Ilyen jellegű panaszt vizsgált a NAIH az alábbi esetben is:

Hír: Mikor jogszerűek a munkahelyi kamerák?

2022. május 12. 13:46
 
Manapság számos munkahelyen alkalmaznak kamerás megfigyelőrendszert. A munkahelyi kamerák, a kamerás megfigyelés azonban komolyan érinti a munkavállalók személyiségi jogait is. Miként lehet jogszerűen alkalmazni a kamerákat a munkahelyen?