Kapcsolódó tartalmak: megtartás

Hír: Esély nyílik a vidéki fiatalok megtartására

2017. február 13. 10:16
 
A rendelkezésre álló keretösszegből akár kétszázmillió forint is kérhető

Hír: „Ahol ezt a kérdést feltették, ott drámai változást követelt meg a cégvezetés gondolkodásában”

2018. március 22. 10:25
 
A munkaerő-megtartás problémáira nincs gyors megoldás, nincs vízzel bevehető pirula, de a cégen belüli pletyka és a kommunikációs dugulások megértése fontos része az útnak, amin a célba jutás reményében végig kell menni. Ezt állítja Mezriczky László, az Ispiro Consulting vezetője, akit a fluktuációról és annak menedzselhetőségéről Szabó M. István, az allas.hu kommunikációs vezetője kérdezett.

Hír: Toborzás helyett megtartás

2018. július 12. 08:04
 
Mindenféle feltételes mód nélkül kijelenthető, hogy munkaerőhiány van, méghozzá sok szektorban feszítő, már-már a termelést, növekedést, új befektetéseket veszélyeztető. Az azonban komoly kérdés, hogy mihez kezdenek ezzel a helyzettel a cégek. Még több erőforrást tesznek a toborzásba, hogy mégis meglegyen a szükséges létszám? Még kevesebb figyelmet fordítva már meglévő munkatársaikra, aminek következtében aztán még többet keresgélhetnek? Ezt a hozzáállást látja sok cégnél hibának Túri Péter, aki az Elkötelezett csapat - Munkaerőhiány helyett címmel írt könyvet.

Hír: Nem megtartani kell a fiatalokat, hanem megdolgoztatni

2018. július 27. 10:00
 
Sokan panaszkodnak mostanában a munkaerőhiányra, és arra, hogy nem tudják megtartani a fiatalokat. Az Emocionális Marketing Kft. (EM) kutatása arra világít rá, hogy már a kérdésfelvetés is XX. századi gondolkodásra utal. „Olyan ez, mint a csocsóasztal és a babzsák a közösségi térben: kitalálója szerint iszonyú laza, a fiatalok viszont felé sem néznek” - mondja Steigervald Krisztián az EM igazgatója.

Hír: Nőtt a képzések szerepe a munkaerő megtartásában

2021. július 12. 08:50
 
A tréningcégek iparági listáját a Budapest Business Journal legutóbbi összesítése szerint a Training360 vezeti. Nyisztor József ügyvezetőt arról kérdeztük, milyen folyamatok zajlottak a piacon a “Covid-évben”, mely tréningek iránt nőtt meg az érdeklődés. A home office-ban sokan rákaptak a tanulásra: az ő megtartásukban fontosak tényező a releváns képzés felkínálása.

Hír: A megtartás az új toborzási forma - így kezelje a fluktuációt

2022. január 31. 09:29
 
Nem ördögtől való a fluktuáció a munkahelyen, ám az esetek többségében a cégnek foglalkoznia kell a munkavállalók távozásával, cserélődésével. A HR eszköztára hatalmas, ám nincs tuti recept és csak alapos elemzés után szabad bármihez is nyúlni. Hogyan lehet megelőzni és csökkenteni a fluktuációt? Milyen olcsó és drága megoldások kínálkoznak? Jáhny Ákossal, a Get Work Trend munkaerő-kölcsönző vezetőjével és Orosi Enikő HR vezetővel beszélgettünk, akik szerint a megtartás lett az új toborzási forma.

Hír: A fizetésemelés már kevés: meglepő megoldásokkal tartják meg dolgozóikat a magyar cégek

2022. február 18. 09:50
 
A jelenlegi munkaerőhiányos gazdasági környezetben a toborzás mellett egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a megtartásra is: nem elég bevonzani az új kollégákat, el kell érni, hogy a vállalatok kötelékében is maradjanak minél hosszabb ideig. Erre ma már számos sikeres, bevált stratégia létezik, egyik közülük az önkénteskedés lehetősége, melynek a társadalmi felelősségvállaláson túl van egy közösségépítő és rekreációs szerepe is. A munkatársak nem csak önmagukat, egymást is jobban megismerhetik ezeken az alkalmakon, elégedettséggel tölti el őket, hogy ezeken az alkalmakon nem szellemi, hanem fizikai munkát végeznek. Kicsit felállhatnak az íróasztaltól, és valami olyasmivel foglalkozhatnak, aminek azonnali, kézzel fogható, szemmel látható eredménye van. Egy nagyvállalati közegben dolgozónak ez nagyon sokat jelent - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.