Kapcsolódó tartalmak: munkaerőpiac

Hír: Kiugróan bérközpontú a magyar munkaerőpiac

2021. december 03. 08:47
 
A Randstad Workmonitor 2021-es második felmérése

Hír: Nyugalom a vihar után: mi történt a biztosítási piacon?

2022. február 15. 07:59
 
A korábbi rekordévekhez képest 2021-ben a biztosítási piacon az M&A-tevékenység a közép- és kelet-európai régióban lecsillapodott. Bár 2020-ban a COVID-19 világjárvány a jelek szerint nem volt közvetlen hatással a régióbeli tranzakciók szintjére, 2021-ben a biztosítási M&A-tevékenység alábbhagyott, ami a lezárt tranzakciók alacsonyabb számában nyilvánult meg. Az alacsonyabb aktivitás az előző évi mega-tranzakciók természetes következménye, melyek során a nagy globális szereplők, mint az Aegon és az AXA befejezték kivonulásukat a régióból, míg a stratégiai vevőknek a vételi oldalon e mérföldkőnek számító ügyletek sikeres lebonyolítására kellett összpontosítaniuk erőforrásaikat.

Hír: Kulcskészségek a munkaerőpiacon

2022. március 28. 13:36
 
A változáshoz való alkalmazkodás és a változásmenedzsment képesség lesz a legfontosabb munkavállalói és vezetői képesség az elkövetkező időszakban. Fontosabb, mint az előzetes szakmai tapasztalat. Ezt tanította a járvány és a válság, a megváltozott igények a munkaerőpiacon, a hibrid munkavégzés „forradalma”. Egy friss kutatás eredményei kapcsán a munka jövőjéről szervezett hibrid üzleti reggelit a HOA.

Hír: Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs

2022. május 30. 11:35
 
Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Hír: Százezer ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról

2022. június 10. 08:22
 
Tavaly július óta egy új kormányrendeletnek köszönhetően immár tizenegy nem EU-tagországból érkezhetnek könnyített feltételekkel munkavállalók Magyarországra. A vonatkozó rendelkezés várhatóan a pandémiás veszélyhelyzet elmúltával is fennmarad, ugyanis a magyar munkahelyek és a beruházási ráta megtartásához, a termelő cégek működéséhez szükség van harmadik országból, szabályozott keretek között érkező munkavállalókra – hangzott el a WHC Csoport és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) közös, a szakképzett munkaerő hiányáról és a külföldi munkavállalók foglalkoztatásáról szóló szakmai rendezvényén.

Hír: Erre még nem volt példa a hazai munkaerőpiacon: kapkodnak értük a cégek

2022. június 23. 14:31
 
Azt lehet olvasni, hogy Magyarországon szinte elértük a plafont a foglalkoztatás terén - de ez mindenhol így van az országban? A KSH adatai szerint 300 ezer fő lehet ma Magyarországon a munkaerőpiaci tartalék. Nógrádi József, a Trenkwalder sales és marketing igazgatója szerint azonban vannak még bőven lehetőségek. A szakembertől azt is megkérdezte a HelloVidék, hogy az ukrán háború milyen hatással van a hazai munkaerőpiacra, hiszen naponta átlagban tízezer ukrán menekült érkezik az országba. Ők mennyire jelennek meg a hazai munkaerőpiacon?

Hír: Válságok közepette döntött rekordokat a magyar munkaerőpiac

2022. augusztus 04. 13:17
 
Magyarországon a legmagasabb a teljes munkaidőben dolgozók aránya az Európai Unió tagállamai közül: 200 emberből 80 dolgozik hazánkban, közülük 76-an teljes munkaidőben. Itthon a járvány és a háború hatásai ellenére dinamikában és létszámban is csúcsot döntött a foglalkoztatás, miközben a munkanélküliség alacsonyabb, mint a pandémia előtt – hangsúlyozta a VG.hu-nak Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő
«1234»