Kapcsolódó tartalmak: munkaerőpiac

Hír: Totális összeomlás a magyar munkaerőpiacon: már rosszabb a helyzet, mint tavasszal volt

2021. március 02. 09:38
 
Egy hónap alatt 88 ezer fővel, 467 ezerre nőtt a munkaerő-tartalék Magyarországon a koronavírus-járvány második hullámának hatására.

Hír: Hurráoptimizmus vagy földbe állás: mi vár idén a magyar munkaerőpiacra?

2021. március 18. 13:01
 
 
Egymásnak gyökeresen ellentmondó híradások, jövendölések röppennek fel az utóbbi hónapokban a munkaerőpiacról: egyesek hurráoptimizmussal bíznak a gyors fellendülésben, mások apokaliptikus próféciákat mormolnak a munkaerőigényt és a fizetések változását illetően. Mindegyik igaz, és az ellenkezőjük is.

Hír: Randstad: Feje tetejére állt a munkaerőpiac

2021. április 13. 08:01
 
Gyors felpattanás várható a munkaerőpiacon, a nyitott pozíciók számában hamarosan elérjük a tavalyi első negyedévben látott csúcsot. A munkaerőhiány visszatér – mondta a növekedés.hu-nak Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. A világ legnagyobb HR szolgáltatója szerint az idősgondozás, az egészségügy és az oktatás hatalmas kereslet elé néz. A járvány másfelől jelentős változásokat hozott. A dolgozók 33 százaléka kevesebb, mint húsz percen belül ébredés után már dolgozik is reggel. Az otthoni munkavégzés hatékonysága pedig az irodai jelenléttel keverve nem marad el a tisztán irodai munkavégzésétől. Ha a távmunka állandósul, akkor a munkavállalók 34 százaléka valószínűleg lakhelyet változtatna.

Hír: Jelentős tartalékot jelenthetnek a magyar munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű dolgozók

2021. július 08. 08:45
 
Kis odafigyeléssel és nyitottsággal szinte bármelyik vállalatnál lenne mód megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatására. Bár már most is vannak jó példák, azonban még mindig nagyon sok a fejlődési és bővülési lehetőség ezen a téren. Az ország vezető HR szolgáltatójaként a Prohuman úgy látja, hogy sok területen a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok számára is megoldást jelenthet mindez, miközben előnyös az egyénnek, számos értéket hoz a kollegiális közösségnek és társadalmi hatása sem elhanyagolható.

Hír: Állásdömping a munkaerőpiacon: most mindenkinek jut munka?

2021. július 12. 08:55
 
Mi várható a korlátozások feloldása után? A belföldi turizmus és vendéglátás munkerőhiánya rekordokat döntöget, és a kereskedelem is élénk évre számíthat. Mindezekhez munkaerő szükséges. A munkaerő toborzás a munkanélküliek magas száma ellenére sem könnyű feladat. Szezonális munkákra pedig nehéz jó munkaerőt találni. A 2021-es nyár munkaerőpiaci helyzetéről és a növekvő állásdömpingről Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary ügyvezető-tulajdonosa beszélt.

Hír: A munkaerőpiac túljutott a válságon

2021. július 12. 09:00
 
Túljutott a válságon a belföldi munkaerőpiac, a foglalkoztatás elérte a járvány előtti szintet, és még idén további jelentős bővülést érhet el.

Hír: Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra

2021. augusztus 12. 12:14
 
Fülöp Attila: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés

Hír: A bérverseny feljebb hajtja az inflációt?

2021. szeptember 29. 08:14
 
A munkaerőtartalék csökkenésére, az egyre feszesebb munkaerőpiacon erősödő bérverseny inflációt növelő kockázatára hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat értékelve.

Hír: Óriási a feszültség a munkaerő-piacon, berobbant a fluktuáció

2021. szeptember 30. 12:39
 
Halasztották a váltást a dolgozók

Hír: 70 százalékkal emelkedett az álláshirdetések száma tavaly óta

2021. október 12. 08:21
 
Csúcson a munkaerőpiac, jelentős a munkaerőhiány