Kapcsolódó tartalmak: munkaügy

Hír: 20 milliós bírság lehet a vége, ha nem tartja be a minimálbérszabályokat!

2017. november 15. 10:37
 
A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövőre március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június- júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2018-es ellenőrzési tervéből.

Hír: Brutális mértékben terjed a feketemunka a magyar farmokon

2017. december 13. 12:47
 
Kiugró mértékben, csaknem duplájára növekedett a feketén foglalkoztatottak aránya a magyar mezőgazdaságban. Nemzetközi felmérések szerint az uniós agrárszektorban is nagyon rossz a helyzet.

Hír: Sokan fordultak a Jogpontokhoz

2018. január 25. 09:39
 
A Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat 48 ügyben segített az elmúlt másfél évben. A Jogpontokon százezer ügyben adtak tanácsot.

Hír: Sok munkáltató feketézik, egyből jön a munkaügyi bírság

2018. június 26. 10:33
 
Munkaügyi szabálytalanságot találtak a revizorok a vizsgált 1042 munkáltató 81 százalékánál, az ellenőrzött csaknem négyezer munkavállalónak pedig 69 százalékánál az áprilisi akcióellenőrzésen. A legtöbb probléma az építőipart érintette, és jellemzően a fekete foglalkoztatásból adódott – ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya a tárca honlapján.

Hír: Így zajlik a munkaügyi ellenőrzés

2018. július 10. 07:49
 
Munkaügyi ellenőrzést bármikor, bármelyik ágazatban tevékenykedő cég kaphat, a mikrovállalkozásoktól kezdve egészen a nagyvállalatokig. Ha tudjuk, hogyan zajlik egy ilyen ellenőrzés, mit kérhetnek tőlünk az ellenőrök, elkerülhetjük a szankciót.

Hír: A munkaadók 80 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot

2018. augusztus 10. 08:15
 
A legtöbb problémás eset az építőiparban volt, főleg a feketefoglalkoztatás miatt

Hír: Minden tizedik munkavállaló feketén dolgozik

2018. szeptember 25. 11:47
 
A foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok; továbbra is meghatározó a feketefoglalkoztatás, az ellenőrzött munkavállalók csaknem 12 százaléka így dolgozik – írja a Világgazdaság.

Hír: Jó ég, itt vannak a munkaügyi ellenőrök!

2019. január 31. 08:44
 
Minden HR-es és felső vezető tisztában van azzal, hogy a munkaügyi ellenőrök (hivatalosan felügyelők) bármikor bekopogtathatnak a céghez. Teljesen emberi dolog, hogy az ember nem egy ilyen távoli, bizonytalan esemény gondolatával kel és fekszik, de ha már előkerültek múlt héten a feketelistás munkaügyi jogsértések, érdemes összeszedni és eltenni egy vészhelyzetben könnyen fellelhető helyre, hogy milyen jogai vannak a munkaügyi ellenőröknek.

Hír: A foglalkoztatók 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértést

2019. január 31. 08:51
 
Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 13 316 munkáltató 70 százalékánál, az ellenőrzött több mint 54 ezer munkavállalónak pedig a 68 százalékánál a 2018 első kilenc hónapjában tartott ellenőrzéseken, a legtöbb jogsértés a feketefoglalkoztatásból adódott, ami főként az építőipart és a vendéglátást érintette - írja az MTI.

Hír: Készülhetnek az ellenőrzésre a pékek, cukrászok és vagyonvédők

2019. január 31. 08:56
 
Idén a sütő- és cukrászipari tevékenységet folytató vállalkozások körében tart majd célvizsgálatokat a munkaügyi hatóság, de sok ellenőrzésre számíthatnak a személy- és vagyonvédelem területén dolgozó cégek is. A korábban bejelentés nélkül foglalkoztató társaságok 80 százaléka újabb ellenőrzésre számíthat - írja sajtóközleményében a Deloitte.
«12»