Kapcsolódó tartalmak: nyár

Hír: Kemény dió: szabadságolás igazságosan

2019. július 18. 12:26
 
A nyári szabadságolás gyakran okoz fejtörést az egyébként is munkaerőhiánnyal és fluktuációval küszködő termelő cégeknek. Hogyan lehet igazságos a vezető, ha szinte mindenki egyszerre akar szabadságra menni?

Hír: Mától kedvezőbbek a mezőgazdasági egyszerűsített munkavállalás szabályai

2020. április 20. 08:15
 
A termelés zavartalan biztosítása érdekében - szem előtt tartva az ágazat speciális munkaerő igényeit - mától rugalmasabbá váltak a mezőgazdasági ágazatban az egyszerűsített foglalkoztatás keretében megvalósuló munkavállalás szabályai.

Hír: Feszültséget szülhet a munkahelyeken a nyári szabadság

2021. augusztus 09. 08:56
 
Sok munkavállalónak most kell ledolgoznia a járvány miatt elrendelt kényszerpihenőt

Hír: Az Agrárminisztérium nemzeti parkjai és erdészetei izgalmas programokkal zárják a nyarat

2021. augusztus 30. 11:29
 
Izgalmas és változatos programokat kínálnak a nemzeti parkok és az állami erdőgazdaságok a nyár utolsó hétvégéjén is. Az érdeklődőket vízi- és biciklitúrák, tanösvényséták, szarvasbőgés-hallgató túrák, éjszakai csillaglesek és futóversenyek várják, bepillanthatnak a sokszínű madárvilág életébe és a Denevérek Éjszakája is sok érdekességet tartogat.

Hír: Megkezdődtek a foglalkoztatások jogszerűségét vizsgáló nyári ellenőrzések

2022. június 23. 14:26
 
Megkezdődött a jogszerű foglalkoztatás nyári ellenőrzése, a munkaügyi hatóság idén is fokozott erőfeszítéseket tesz a bejelentés nélküli foglalkoztatás kiszűrése érdekében, a vállalkozásoknak ezért érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat – jelentette be szerdai közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM)

Hír: Foglalkoztatási formák nyáron - ha gyorsan kell a munkaerő

2022. július 04. 09:01
 
Milyen lehetősége van a munkaadónak, hogy a nyári időszakban új munkavállalókat vegyen fel a csapatába? A hagyományos munkaviszony mellett már egyre több az atipikus forma és érdemes figyelni a fiatalokra vonatkozó speciális munkajogi szabályokra. Figyelem: az egyszerűsített foglalkoztatás közterhei július 1-től nőttek. Összefoglalónk.
«12»