Kapcsolódó tartalmak: ökoszisztéma

Hír: Elérhető a hazai ökoszisztéma-alaptérkép

2019. november 12. 08:20
 
Elkészült Magyarország – nyilvános – ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli.

Hír: Veszélyben lehet az ausztrál mezőgazdaság

2020. július 23. 08:06
 
Súlyosan károsították az ausztrál termőtalajt a bozóttüzek egy ausztrál kutatás szerint, amely hangsúlyozta, hogy nagyobb erőfeszítést kell fordítani a talaj javítására, mert ellenkező esetben az ország mezőgazdasági termelése sínyli meg.

Hír: Erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások támogatása

2020. november 23. 08:58
 
November 13-án módosult Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások című (VP5- 8.5.1.-17 kódszámú) felhívás dokumentációja. A legfontosabb változás: a rendelkezésre álló forrás 4,7 Mrd Ft-ról 7,95 Mrd Ft-ra módosult.

Hír: Az erdők segítenek az aszály ellen

2021. június 18. 08:10
 
Az erdők alkotják a Föld legösszetettebb ökoszisztémáját, amelyeknek egyrészt döntő és a jövőben növekvő szerepük van az elsivatagosodás és az aszály elleni küzdelemben, másrészt ez a probléma őket is mind erősebben érinti.
 
 

Hír: Erdők ökoszisztéma szolgáltatásai

2021. október 12. 07:53
 
Elfogadhatatlan, hogy az erdő tulajdonosa egymaga köteles viselni a telepítéssel és gondozással járó terheket, miközben munkája hasznát az egész társadalom élvezi – állítja a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke.