Kapcsolódó tartalmak: turizmus

Hír: Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs

2022. május 30. 11:35
 
Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Hír: A turisztikai szektor munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztése

2022. június 01. 08:31
 
VIMOSZ és a CSBM közös GINOP-5.3.5-18-2020-00159 azonosítószámú, „A turisztikai szektor munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztése” című pályázata

Hír: Merre tartanak Európában a szállodai beruházások?

2022. június 01. 09:53
 
A Kempinskiben rendezi idei konferenciáját a HOTCO: a tekintélyes nemzetközi szállodabefektetési fórum évek óta az európai hotelfejlesztési stratégiai pontokra összpontosít, elsősorban Közép- és Kelet-Európa, valamint a Kaukázus térségében.

Hír: Végre egy jó hír: fél év haladék a hazai turisztikai szolgáltatóknak és vendéglátóhelyeknek

2022. június 07. 09:37
 
Egy péntek délután a parlamentnek benyújtott, alapvetően a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról és az Alaptörvény háborús veszélyhelyzettel kapcsolatos módosítása nyomán a Magyar Honvédség működését, jogosítványait és kötelezettségeit, továbbá az Orbán Viktor miniszterelnöké mellett a miniszteri biztosok, kormánybiztosok, közigazgatási államtitkárok fizetésemelését szabályozó salátatörvénybe rejtett, mindössze négysoros paragrafus segíti a járvány miatt eléggé megtépázott turisztikai szektornak a jogalkotó. 

Hír: Horvát szállodások: dobjon az állam mentőövet!

2022. június 14. 07:50
 
Idén bevételnövekedésre számítanak a horvát szállodások, de lényegesen magasabbak lesznek a költségeik is, ami lassítja a beruházásokat, ezért állami beavatkozást várnak - hívták fel a figyelmet a Horvát Idegenforgalmi Közösség (HUT) hétfői sajtótájékoztatóján.

Hír: Július 1-jétől emelkedik az alkalmi munka közterhe az turizmusban is

2022. június 14. 07:52
 
A következő hónaptól gyakorlatilag megduplázódik az egyszerűsített foglalkoztatásra kivetetett közteher, ami újabb stratégiaváltásra kényszeríti a vendéglátást.

Hír: Carpe diem hangulat uralkodik az európai turizmusban

2022. június 22. 08:33
 
Remek lesz a nyári szezon az öreg kontinens vendéglátóhelyein, ám már terjed a fekete ősz kifejezés a közgazdászok körében

Hír: MTÜ–KSH: Megszűnik a szálláshelyek kettős adatszolgáltatási kötelezettsége

2022. június 22. 08:40
 
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésének eredményeként a szálláshely-szolgáltatók és az önkormányzatok számára megszűnik a korábbi kettős turisztikai célú adatszolgáltatás, az egységes adatforrás a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) lesz.

Hír: Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról

2022. június 22. 08:45
 
Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.

Hír: Az MTÜ bemutatta, hogy működik az adatvezérelt turizmus a gyakorlatban

2022. július 01. 09:25
 
Az adatvezérelt ágazatirányítás széles körű gyakorlati bemutatása volt a célja annak a szakmai rendezvénynek, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség betekintés nyújtott az adatokra épülő marketing- és értékesítési kampányokba, a térségi márkák kialakításába és a kiemelt együttműködési lehetőségekbe.