Kapcsolódó tartalmak: turizmus

Hír: Ingyenes agrárhitel, adómentes bérköltség

2020. április 24. 08:15
 
Az Orbán-terv a sörfőzdéken is segíthet, ezek a leginkább sújtott ágazatokba tartoznak, bevételük kilencven százaléka a vendéglátóiparból származik, és tartalékaik sincsenek

Hír: Ősszel is erős lehet a belföldi turizmus

2020. augusztus 24. 09:15
 
A turisztikai szektornak fel kell készülnie a várhatóan élénk szezonon kívüli, őszi keresletre – írta a hétfői Magyar Nemzet.

Hír: Teljes összeomlás várhat a turizmusra

2020. szeptember 02. 08:19
 
Állami segítséget remélnek a szakmai szervezetek a Covid19 miatt életbe léptetett újabb utazási korlátozások miatt. A szállodák és a vendéglátósok szerint gyakorlatilag kilátástalan a helyzet, mindent be kell szinte zárni.

Hír: Megnyitották a pénzcsapot: ezen múlhat egy teljes magyar ágazat jövője

2021. június 29. 08:49
 
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Bár akadtak olyanok közöttük, amelyek innovációval megmenekültek a csődtől, sőt fejlődtek, mint a futárszolgálatok, de az ételkiszállítást végző éttermek éppen csak fent maradtak a víz felszínén, árbevételük messze elmaradt a járvány előttihez képest, a turizmusról nem is beszélve. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a HoReCa szektort az elmúlt időszakban.

Hír: Javul a helyzet: helyreállt a magyarországi turizmus?

2021. augusztus 09. 09:02
 
A nehezén már túl van a belföldi turizmus.

Hír: Ki lehet akasztani a megtelt táblát a Balatonra: ez várja a családokat a hosszúhétvégén

2020. augusztus 19. 08:21
 
Hónapokkal ezelőtt még azon kellett aggódniuk a balatoni szolgáltatóknak, hogy hogyan tudnak fennmaradni. Hogy hogyan tudják elkerülni a végleges bezárást és az alkalmazottak elbocsájtását. Most, hogy már nem kell otthon maradnunk és nagyjából szabadon lehet közlekedni az országban az emberek újra elkezdtek utazni, és a legtöbbjük idén a belföldi nyaralás mellett döntött. Az elmúlt hetekben a HelloVidék is körbenézett a Balaton partján és a Balaton-felvidéken. Az utunk során azt tapasztaltuk, hogy egész nyugodtan ki lehet akasztani a „megtelt” táblát. A gazdaság jelen helyzetéről és a várható bevételekről Hoffmann Henriket, a Balatoni Turizmus Szövetség elnökét, a magyar tenger telítettségének a járványra gyakorolt hatásáról pedig dr. Kemenesi Gábort a Pécsi Tudományegyetem virológusát kérdeztük.

Hír: A belföldi turizmus még nyerhet is a második hullámmal

2020. augusztus 25. 09:45
 
A tavaszi korlátozások után a magyarok növekvő bizalommal fordultak a vidéki Magyarország úti céljai felé, és a legtöbben külföld helyett a falusi turizmusban kerestek nyaralási lehetőségeket – mondta a Magyar Nemzetnek a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke.

Hír: Esze ágában sincs visszamenni dolgozni a turizmusba azoknak, akik a járvány miatt elmentek

2021. augusztus 19. 12:06
 
Tízezrek hiányoznak a hotelekből és éttermekből

Hír: Megnyitja a kormány a pénzcsapot: ők kapnak extra támogatást

2021. augusztus 23. 09:06
 
Pluszpénzt kap egy újabb szektor, örülhetnek a szőlész-borászok.

Hír: A SZÉP-kártya kedvezmények megtartásáért lobbizik a szállodaipar

2021. október 29. 08:42
 
A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban