Kapcsolódó tartalmak: változások

Hír: Adók, bérek 2017-ben

2017. január 06. 08:22
 
2017. január elsejétől több olyan jogszabályi változás is életbe lép, mely széles társadalmi rétegek jövedelmi helyzetét befolyásolja. A következőkben ezek közül a legfontosabbakat foglaljuk össze.

Hír: Sütőipar az internetes médiában

2017. január 27. 09:03
 
Nem csitul a közvélemény érdeklődése szakmánk iránt. Ennek számos oka van, a Magyar Élelmiszerkönyv változásai, a kézműves kontra többi szaktárs pengeváltásai, vagy az alapvető élelmiszerekből kifelejtett kenyér és a belengetett áremelés összefüggései mind lehetőség a média számára a kenyérgyártással kapcsolatos vélekedések bemutatására. Az alábbiakban a présház hírportál két interjúja érdemes a szakmai figyelemre.

Hír: Lejárt a határidő a munkavédelmi képviselők választására Indulnak a hatósági ellenőrzések

2017. február 22. 08:19
 
Az elmúlt fél év a munkavédelem területén érdemi változásokat hozott. Szigorodtak a munkáltatói kötelezettségek, új bírságtípus került bevezetésre, valamennyi munkavédelmi képviselő munkajogi védelme törvénybe lett iktatva, illetve a jogalkotó lényegesen csökkentette a munkavédelmi képviselő kötelező választáshoz szükséges munkavállalói létszámot. 

Hír: Cafeteria 2018 - minden, amit tudni kell a jövő évi változásokról

2017. november 29. 07:45
 
November végén már a végleges szabályok szerint tervezhetik a munkáltatók a jövő évi cafeteriát - írja a CafeteriaTrend.

Hír: Új integráció: jövő ősszel jönnek a fontos változások

2017. december 11. 08:35
 
Várhatóan a jövő évi országgyűlési választások után kerül a parlament elé a magyarországi agrárintegráció újraszabályozásáról szóló koncepció. A változtatások az agrárrendtartási törvénybe épülnének be, így azokat a képviselők egyszerű többséggel fogadhatnák el. A szabályozási tervek részleteiről is szó volt az idei Agrárszektor Konferencia című rendezvényen.

Hír: Több maradhat a munkavállalóknál a cafeteria-juttatásokból 2018-ban

2017. december 12. 09:00
 
Fata László cafeteria-szakértő szerint a béren kívüli juttatások adótartamának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre - írja az MTI.

Hír: Így változik az élet augusztus elsejétől

2019. július 31. 10:16
 
Több jogszabály is változik 2019. augusztus elsejével. Csütörtöktől már a kutatóintézetei nélkül működik tovább az MTA, változik a médiatörvény és még több automatát kötnek be a NAV-hoz. Ezentúl még könnyebb lesz diákhitelt felvenni és gyűlölet-bűncselekmény protokollt vezet be a magyar rendőrség – írja a napi.hu.

Hír: Számos változást hoz 2020-ban a megemelkedett minimálbér

2020. január 14. 09:00
 
A minimálbér emelkedése ellátásokat és kötelezettségeket is érint, az ado.hu cikkében áttekintette a leginkább fontos változásokat.

Hír: Óriási változások a közös agrárpolitikában: ezek a magyar gazdák életét is megváltoztatják

2020. március 13. 11:23
 
Az új uniós költségvetésben a forráscsökkenés nem annyira biztos, mint az, hogy 476 hektár felett megszűnik a területalapú támogatások kifizetése, és csak a termeléshez kötött támogatások érkezhetnek meg – derült ki ma Kecskeméten, a Portfolio Agrárium 2020 konferencián a támogatáspolitikát körüljáró kerekasztal-beszélgetésen