Kapcsolódó tartalmak: vendéglátás

Hír: Megtaláltuk a Balaton legkedveltebb éttermeit

2018. szeptember 25. 11:49
 
Augusztus végén segítségül hívtuk a Világgazdaság olvasóit, hogy megtaláljuk a Balaton legkedveltebb éttermét. Végül annyi szavazat érkezett, hogy nem volt szívünk egyetlen egységet megnevezni, inkább kiemeltünk hármat, amelyek meglehetősen sok voksot kaptak. A füredi Borcsa, a siófoki Mala Garden és a szemesi Kistücsök tulajdonosaival beszélgettünk.

Hír: Megnyitották a pénzcsapot: ezen múlhat egy teljes magyar ágazat jövője

2021. június 29. 08:49
 
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Bár akadtak olyanok közöttük, amelyek innovációval megmenekültek a csődtől, sőt fejlődtek, mint a futárszolgálatok, de az ételkiszállítást végző éttermek éppen csak fent maradtak a víz felszínén, árbevételük messze elmaradt a járvány előttihez képest, a turizmusról nem is beszélve. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a HoReCa szektort az elmúlt időszakban.

Hír: Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

2022. január 11. 12:28
 
Négyszeresére nőtt a vendégéjszakák száma novemberben.

Hír: Áremelést terveznek az idén a kelet-közép-európai szállásadók

2022. február 09. 10:34
 
Átlagosan 8-11 százalékos éjszakánkénti áremelést terveznek az idén a rezsiköltségek és bérek emelkedése miatt a kelet-közép-európai szállásadók - derül ki a Szallas Group és a Nielsen IQ piackutató legfrissebb régiós kutatásából.

Hír: Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs

2022. május 30. 11:35
 
Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Hír: Az MTÜ bemutatta, hogy működik az adatvezérelt turizmus a gyakorlatban

2022. július 01. 09:25
 
Az adatvezérelt ágazatirányítás széles körű gyakorlati bemutatása volt a célja annak a szakmai rendezvénynek, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség betekintés nyújtott az adatokra épülő marketing- és értékesítési kampányokba, a térségi márkák kialakításába és a kiemelt együttműködési lehetőségekbe.

Hír: Kétségbeestek a szállodaiparban dolgozók, tömeges bezárások jöhetnek

2022. augusztus 26. 09:15
 
Flesch Tamás úgy véli, a szállodák 20-25 százaléka, míg a vendéglátóhelyek 30-50 százaléka zárhat be az infláció és a rezsiköltségek miatt.