Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

2022. január 11. 12:28
Négyszeresére nőtt a vendégéjszakák száma novemberben.
Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma tavaly novemberben több mint két és félszeresére, 163 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva elsősorban a járványügyi korlátozások előző évi bevezetése miatt.

depositphotos.com

depositphotos.com

A járvány kitörése előtti, 2019. novemberi értéktől azonban 35,7 százalékkal elmaradt. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma csaknem nyolcszorosára, 697,2 százalékkal emelkedett, de még így is 42,9 százalékkal kevesebb volt a 2019. novemberinél.

Az összes vendégéjszaka csaknem négyszeresére, 292,1 százalékkal haladta meg a 2020 novemberit, de 39,4 százalékkal kevesebb volt a két évvel korábbinál – ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amelyet az MTI szemlézett.

A kereskedelmi szálláshelyek teljes árbevétele több mint négyszeresére 333,9 százalékkal 28,226 milliárd forintra nőtt.

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Lemond Kordás László szakszervezeti vezető, belép a DK-ba

2021. szeptember 20. 11:05
Dobrev Klára támogatására buzdított az előválasztáson

Koronavírus: 7 rossz szokás, amit azonnal abba kellene hagynunk

2020. szeptember 15. 08:32
Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány második hulláma, ami egészen másnak tűnik mint az első. Ennek ellenére a szakemberek szerint továbbra is fontos a megelőzés szempontjából környezetünk tisztán tartása. A rohanó hétköznapokon folyamatosan keressük a gyors és hatékony megoldásokat, amelyek sokszor rossz szokások kialakulásához vezetnek. A HelloVidék most összegyűjtötte azokat, amiket jobb, ha azonnal befejezünk egészségünk megőrzése érdekében.