Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

2022. január 11. 12:28
Négyszeresére nőtt a vendégéjszakák száma novemberben.
Még messze van a szálláshelyek forgalma a járvány előtti szinttől

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma tavaly novemberben több mint két és félszeresére, 163 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva elsősorban a járványügyi korlátozások előző évi bevezetése miatt.

depositphotos.com

depositphotos.com

A járvány kitörése előtti, 2019. novemberi értéktől azonban 35,7 százalékkal elmaradt. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma csaknem nyolcszorosára, 697,2 százalékkal emelkedett, de még így is 42,9 százalékkal kevesebb volt a 2019. novemberinél.

Az összes vendégéjszaka csaknem négyszeresére, 292,1 százalékkal haladta meg a 2020 novemberit, de 39,4 százalékkal kevesebb volt a két évvel korábbinál – ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amelyet az MTI szemlézett.

A kereskedelmi szálláshelyek teljes árbevétele több mint négyszeresére 333,9 százalékkal 28,226 milliárd forintra nőtt.

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Forradalom előtt állunk - Így lehet karosszékből földet művelni

2016. május 18. 09:05
Önjáró robotok a földeken, okostelefonról és számítógépről irányítható gazdaság, közösségi beszerzés és értékesítés – ez a jövő mezőgazdasága. Sőt, sok helyen ez már a valóság. Egy biztos, a high-tech eszközök és informatikai rendszerek elterjedése az agrotechnológiai megoldások egész tárházát forradalmasítja majd, nemcsak a növénytermesztésben, hanem az állattenyésztésben is.

Amikor a postán kitett papírkosár is adattvédelmi probléma

2019. június 12. 07:57
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) jelentős bírságot helyez kilátásba arra az esetre, amennyiben az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó nem tartja be a rendeletben foglaltakat. A csillagászati mértékű bírságoktól való félelem a vállalkozásokat sok esetben abszurd döntések meghozatalára készteti, melyek mögött általában félreértések húzódnak meg. Ezen túlmenően az élet is produkál olyan helyzeteket, amelyek a jog tükrében egyszerűen nem kezelhetőek. Ezekből válogatunk az alábbiakban: