Kapcsolódó tartalmak: víz

Hír: Az erdő, a víz, a föld - világnapok sorozata

2021. március 30. 10:41
 
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. A Zalaerdő Zrt. Csónakázó-tóhoz közeli időspirálja minden esztendőben gazdagodik egy-egy fácskával - rendszerint az év fafajából ültetnek a Föld napja tiszteletére.

Hír: A folyóvizek és óceánok megtisztítására vállalkozik a Coca-Cola

2021. június 03. 11:54
 
A The Coca-Cola Company első globális partnerként csatlakozott a természetes vizek tisztaságát óvó nonprofit szervezet, a The Ocean Cleanup folyóvíz-programjához. A nemzetközi nagyvállalat és a technológiai egyesület egyedülálló összefogását a közös cél iránti elkötelezettség hívta életre:

Hír: FAO: Legyenek vízközpontúak a világ erdei

2021. szeptember 13. 08:22
 
A Víz Világnapja alkalmából 2021. augusztus 25-én a FAO, a IUFRO, az EB Közös Kutató Központja és az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata közös iránymutatást tettek közzé arról, hogy az erdő és a fák elemi szerepet játszanak a világ növekvő vízigényének kielégítésében és a vizes élőhelyek ökoszisztéma szolgáltatásainak elérésében.

Hír: Százból 28 év aszályos, de ez még csak a kezdet

2022. július 27. 08:43
 
Hazánkban a nyári csapadék mennyisége az évszázad végére húsz százalékkal csökken, az intenzív csapadékos jelenségek ősszel lesznek gyakoribbak. A téli csapadék egyre inkább eső lesz, ez magasabban tetőző árhullámokat eredményezhet - jósolja a nemrég elfogadott újabb vízgyűjtő-gazdálkodási terv vitaanyaga. A helyzet komor, a tervezett intézkedések összesített költségigénye a 2027-ig tartó uniós ciklusban 1898,335 milliárd forint.

Hír: Elriasztja a vendégeket a drámaian apadó Velencei-tó

2022. július 29. 09:27
 
Csütörtök délutánra a valaha mért legalacsonyabb szintre csökkent hazánk második legnagyobb tavának vízállása. A drámain apadó Velencei-tóban már hetek óta akadozik a sétahajó-közlekedés, és egyre kevesebb a kemping- és strandvendég.
«123»