Kapcsolódó tartalmak: vízhiány

Hír: A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni

2017. január 23. 07:45
 
A vízhiány problémáját nem szabad a genetikailag módosított szervezetek (GMO) terjesztésével orvosolni a mezőgazdaságban - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelynek fő témája a fenntartható vízgazdálkodás volt.

Hír: Vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a NAK

2017. június 26. 08:25
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében a vízhiányos időszak 2017. június 1-jétől visszavonásig érvényes megállapítását kezdeményezte Pintér Sándor belügyminiszternél. 

Hír: M1: tartós vízhiányos időszak kihirdetését kérte a NAK

2017. június 29. 07:40
 
Egy-egy aszályos év csak a kukoricatermelést tekintve 100 milliárd forint kárt tud okozni, a helyzet megoldása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) június 1-től visszavonásig tartós vízhiányos időszak kihirdetését kérte Pintér Sándor belügyminisztertől – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke június 28-án az M1 televízióban.

Hír: Víz világnapja: komolyan kell vennünk, hogy minden csepp számít

2018. március 22. 10:12
 
A vízhiány egyre nagyobb problémát jelenthet az emberiség számára. Ennek első jele Fokváros, ahol a világ nagyvárosai közül elsőként fogyhat el a víz.

Hír: Kihirdették a tartósan vízhiányos időszakot

2021. július 02. 08:00
 
Az Agrárminisztérium, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a tartósan vízhiányos időszak kihirdetését. Az erről szóló közlemény a Magyar Közlöny június 30-ai Hivatalos Értesítő című mellékletében meg is jelent - közölte Nagy István tárcavezető.