18 titkos és érintetlen erdő Magyarországon, amit csak kevesen ismernek

2020. július 03. 07:39
A többnapos pihenés helyet egyre többen döntenek úgy, hogy a szabadságukat vagy szimplán csak a hétvégét, szeretnék aktívan eltölteni. Az, hogy merre indulunk sok dologtól függ. Vannak, akik a legközelebbi erdőt célozzák meg, de vannak, akiket a több órás utazás sem riaszt, ha csodás környezetben szeretnének túrázni. Cikkünkben most azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretnék felfedezni Magyarország rejtett kincseit. Összegyűjtöttük a legszebb, rejtett magyar erdőket, hogy mindig legyen valamilyen különleges, nem hétköznapi úti cél a tarsolyunkban. Mutatjuk, hová érdemes mindenképpen ellátogatni idén!
18 titkos és érintetlen erdő Magyarországon, amit csak kevesen ismernek

Még nem lélegezhetünk fel teljesen, hiszen a vírus még nem tűnt el véglegesen, de érdemes kimerészkedni a házunkból, hogy megmozgassuk izmainkat, felfrissüljünk lelkileg és szellemileg is. A kirándulások, túrázások most nagyon sokat segíthetnek. Nem csak azért, mert így a család kellemes órákat tölthet együtt, hanem azért is, mert a friss levegőn töltött idő és a testmozgás az egészségünk megtartását szolgálja.

Ugyan a turizmus már éledezik, egyre több foglalást bonyolítanak le, mégis, sokan vannak, akik még nem vágynak szállodákba és wellness hotelekbe. Ha nem akarunk lemondani a pihenésről, de szívesen töltenénk aktívan a hétvégénket, szabadságunkat, akkor érdemes körülnézni a környékünkön, hiszen kirándulni, sétálgatni a lombos fák alatt, hasznos, kellemes és minden porcikát átmozgató időtöltés.

Ha erdei kirándulásokról beszélünk, a legtöbben egyből a Mátrára, Bükkre és a Zempléni-hegységre gondolnak. Pedig ahhoz, hogy csodás erdőket lássunk, nem kell mindig az ország egyik feléből a másikba, akár több száz kilométert utazni!

Kapcsolódó cikkek

6 EU miniszter közös nyilatkozata az erdészeti együttműködésről

2021. október 06. 09:11
2021. október 5-én az öt, erdőben gazdag EU-ország – Finnország, Svédország, Németország, Szlovákia és Ausztria – erdészeti miniszterei informális találkozón vettek részt Bécsben. A találkozót Ausztria kezdeményezte. A szlovén elnökség is képviseltette magát. A találkozó után a miniszterek közös nyilatkozatot tettek közzé az erdészeti együttműködés előmozdításáról, amelyet Franciaország is támogat.

Fiatalok az európai erdőkben

2022. május 26. 13:35
Az Országos Erdészeti Egyesület és az “Young People in European Forests” (YPEF) Nemzeti Versenybizottság tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2022 címmel. Jelentkezési határidő: 2022. június 7.