Tüneményes otthon lett az egykori lószállítóból

2020. január 29. 09:56
A kis lakóautó 16000 dollárba kerül, és akár lakókocsiként is személyautó után rögzíthető.

Láttuk már sokszor példát arra, hogyan alakítanak át mindenféle járművet például könyvtárrá vagy akár apró házakká. Furgonoktól iskolabuszon át, de mentőből is készült már kicsi lakóház. Most egy lószállító kapott új funkciót és alakult át díszes, viktoriánus kort idéző lakássá, írja a treehugger.com.

Fotó: Tiny House Listings

A 2 méter széles és 6,2 méter hosszú, korábban lószállító pótkocsiként üzemelő jármű ugyan kicsi, de olyan sok ablaka van, hogy a tér sokkal nagyobbnak érződik a valós méreténél. A zsindely kellemes dekoráció, otthonos érzést ad, és előrevetíti azt, ami odabent fogadja az embert.

Fotó: Tiny House Listings

 Fotó: Tiny House Listings[/caption]

Van bent egy ,,majdnem királyi ágy”, amelyhez memóriahab matrac és nagy tárolótér tartozik. A hálórészből kihúzódva a munkához vagy étkezéshez bal oldalon van egy pult és egy beépített szék, a jobb oldalon a konyha található. Nem főzésre lett kitalálva, de van egy boros szekrény, mosogató, kis hűtőszekrény és egy villany főzőlap, amelyet el lehet rakni, ha nincs használatban.

Fotó: Tiny House Listings

 Fotó: Tiny House Listings[/caption]

A másik oldal felé fordulva látható az étkező rész. Fent található egy kicsi párkány, ami nagyobb pakolásra alkalmas helyet biztosít. Van egy puha ülőhely is, amely alvásra is használható, az alja pedig tárolásra alkalmas.

Fotó: Tiny House Listings

Található még a kis lakban egy csodaszép sötét színű étkezőbútor is, egy igazán szokatlan és dekoratív darab, amelybe rengeteg minden tárolható, így nincs nagy rendetlenség a kis helyen.

Manapság, mikor a minimalizmus hódít, talán meglepő ez a berendezés, ám sokan vannak, akik szeretik ezt a fajta életérzést. Ami az élhetőséget illeti, a pótkocsi szigetelve van és kerámia melegítővel rendelkezik, miként légkondicionálóval is a nyári hónapokra.

 Fotó: Tiny House Listings[/caption]

A kis lakóautó 16 ezer dollárba kerül, és akár lakókocsiként személyautóval vontatható.

Kiemelt kép: Tiny House Listings

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Tűzgyújtási tilalom öt alföldi megyében

2019. június 17. 08:59
Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Így 2019. június 14-től öt megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

A fa biomasszából származó energia környezeti fenntarthatósága

2021. február 01. 09:10
Egy új EU KKK-jelentés a fás biomassza energiatermeléshez való felhasználásáról az EU-ban megmutatja: a bioenergia fenntarthatósága továbbra is összetett kérdés, nincs egyetlen válasz mindenkinek, a nyertes-nyertes és a vesztes-vesztes erdőgazdálkodási módok is léteznek az éghajlat és a biológiai sokféleség szempontjából.