1,5 milliárddal támogat 8 termelői csoportot az agrártárca

2023. április 26. 20:19
Cél a hatékony és eredményes együttműködés.
 
Az Agrárminisztérium kiemelt célja, hogy elősegítse az elismeréssel rendelkező termelői csoportok termelésének és teljesítményének piaci követelményekhez való illesztését, valamint az áruk közös forgalmazását, ennek érdekében támogatja a termelői csoportokat – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
1,5 milliárddal támogat 8 termelői csoportot az agrártárca
Az agrártárca sajtóközleményében az államtitkár emlékeztetett: a VP3-9.1.1-20 Termelői csoportok és szervezetek létrehozása című felhívásra
 
 
benyújtott támogatási kérelmek közül újabb 8 kérelemre, mintegy 1,5 milliárd forint összeggel született támogatói döntés.
 
Mint fogalmazott, a termelői csoportoknak a Vidékfejlesztési Program alapján két támogatási körben nyílt lehetőségük pályázati forráshoz jutni, amelyet szervezeteik megalakításával és működtetésével kapcsolatos költségek fedezetére fordíthatnak.
 
Hozzátette, hogy eddig 100 termelői csoport részére 14,29 milliárd forint támogatást ítéltek meg. A támogatási program lehetőséget ad arra, hogy a termelők összefogásával a nagytételben-vásárlók ellátását egységes minőségű és feldolgozottságú árualappal lehessen biztosítani, továbbá az összefogással a termelőknek lehetőségük adódik a piac befolyásolására, ezáltal magasabb jövedelem elérésére.
 
A termelői csoportok és termelői szervezetek a jövőben – immár a KAP Stratégiai Terv
 
 
keretei között – is számíthatnak a megalakulás és működés kapcsán támogatásra, erre a célra a KAP Stratégiai Terv alapján 13,4 milliárd forint áll rendelkezésre – fogalmazott Feldman Zsolt.
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

Kijevben nem erősítették meg a gabonamegállapodás meghosszabbítását

2023. március 16. 11:30
Az ukrán szakminisztériumok nem erősítették meg azt az orosz bejelentést, amely szerint hatvan nappal meghosszabbították a gabonamegállapodást - írta kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Ez a teljes gabonapiacot megrengetné: Putyin kilépne a Fekete-tengeri egyezményből

2023. június 19. 13:27
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a Fekete-tengeri gabonakezdeményezés kapcsán nem váltotta be ígéreteit a nemzetközi közösség.
 
Mint arról a World-Grain.com a Reuters híre alapján beszámolt: Oroszország mezőgazdasági termékei és műtrágyája nem jutnak el a világpiacra, ezért fontolgatják a július 17-én lejáró megállapodás visszavonását.