2018. április 25-én volt a munkában megrokkantak és elhunytak XXIII. Nemzetközi Emléknapja

2018. május 03. 08:00
A megemlékezés napján figyelemfelhívó előadások hangzottak el a munkavédelem fontosságáról és a munkavédelmi képviselők érdekvédelmi munkájáról - hogyan óvjuk meg saját és mások testi épségét, hogy mindenki hazatérhessen szeretteihez a munka végeztével.
2018. április 25-én volt a munkában megrokkantak és elhunytak XXIII. Nemzetközi Emléknapja

Azokon a munkahelyeken, ahol van hatékonyan, eredményesen működő szakszervezet és munkavédelmi képviselet, ott kevesebb munkabaleset következik be. Tavalyi évben 79-en vesztették életüket a munkahelyükön, sajnos ezek közül 7-en nagy vállaltoknál, ahol tudvalevő, hogy jobban odafigyelnek a munkavédelemre, szabálykövetésre.

Az ünnepélyes megnyitó után, ahol gyertyagyújtással megemlékeztünk a munkában megrokkantak és elhunyt munkavállalókról, Nesztinger Péter az NGM Munkavédelmi Főosztályáénak vezetőjétől hallottuk a munkavédelmi hatóság 2018. évi kiemelt feladatait.

Dr. H. Nagy Judit az NGM Munkavédelmi Főosztályának helyettes vezetője a munkavédelmi képviselők a balesetek kivizsgálása során meglévő prioritásairól beszélt.

Dr. Walz Géza egyetemi magántanár a mezőgazdaság veszélyességéről beszélt, az elmúlt években, évtizedek statisztikáiról, prognosztizálható adatokról.

Dr. Váró György igazságügyi munkavédelmi szakértő, MEBIR vezető auditor a robotika munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi következményeiről számolt be.

Balogh Katalin hölgy a Nemzeti Fókuszpont vezetője bemutatta „A veszélyes anyagok helyes kezelés” témában most induló EU-OSHA 2018-2019 évi kampányát.

KV. 

Kapcsolódó cikkek

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

2018. március 22. 10:10
A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Ha állást keresel...

2018. január 09. 11:00
Ha állást keresel, mennyire fontos, hogy működik-e szakszervezet a vállalatnál? Lehet, hogy többet kellene, hogy számítson – avagy hogyan válasszuk ki a megfelelő munkahelyet?