2018. április 25-én volt a munkában megrokkantak és elhunytak XXIII. Nemzetközi Emléknapja

2018. május 03. 08:00
A megemlékezés napján figyelemfelhívó előadások hangzottak el a munkavédelem fontosságáról és a munkavédelmi képviselők érdekvédelmi munkájáról - hogyan óvjuk meg saját és mások testi épségét, hogy mindenki hazatérhessen szeretteihez a munka végeztével.
2018. április 25-én volt a munkában megrokkantak és elhunytak XXIII. Nemzetközi Emléknapja

Azokon a munkahelyeken, ahol van hatékonyan, eredményesen működő szakszervezet és munkavédelmi képviselet, ott kevesebb munkabaleset következik be. Tavalyi évben 79-en vesztették életüket a munkahelyükön, sajnos ezek közül 7-en nagy vállaltoknál, ahol tudvalevő, hogy jobban odafigyelnek a munkavédelemre, szabálykövetésre.

Az ünnepélyes megnyitó után, ahol gyertyagyújtással megemlékeztünk a munkában megrokkantak és elhunyt munkavállalókról, Nesztinger Péter az NGM Munkavédelmi Főosztályáénak vezetőjétől hallottuk a munkavédelmi hatóság 2018. évi kiemelt feladatait.

Dr. H. Nagy Judit az NGM Munkavédelmi Főosztályának helyettes vezetője a munkavédelmi képviselők a balesetek kivizsgálása során meglévő prioritásairól beszélt.

Dr. Walz Géza egyetemi magántanár a mezőgazdaság veszélyességéről beszélt, az elmúlt években, évtizedek statisztikáiról, prognosztizálható adatokról.

Dr. Váró György igazságügyi munkavédelmi szakértő, MEBIR vezető auditor a robotika munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi következményeiről számolt be.

Balogh Katalin hölgy a Nemzeti Fókuszpont vezetője bemutatta „A veszélyes anyagok helyes kezelés” témában most induló EU-OSHA 2018-2019 évi kampányát.

KV. 

Kapcsolódó cikkek

Módosultak a gyorsfagyasztott és a konzervipari termékek jó higiéniai gyakorlati útmutatói

2017. március 30. 08:43
Már elérhetők a Földművelésügyi Minisztérium (FM) honlapján a gyorsfagyasztott és konzervipari termékek frissített jó higiéniai gyakorlati útmutatói. Az élelmiszeripari szektorok számára kulcsfontosságú dokumentumok aktualizálásában az FM és a NÉBIH munkatársai mellett az iparágak képviselői vettek részt.

Izgalmas mezőgazdasági alkalmazások bemutatója a tudományünnepen

2017. október 16. 12:08
A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű eseménysorozatát. Az előadások között megtalálhatóak agrártémájúak is.