2024-BEN 61,5 MILLIÁRD ÁLL RENDELKEZÉSRE REHABILITÁCIÓS CÉLÚ FOGLALKOZTATÁSRA

2023. szeptember 29. 13:24
A jövő évben 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatására - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára 2023. szeptember 28-án Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024-BEN 61,5 MILLIÁRD ÁLL RENDELKEZÉSRE REHABILITÁCIÓS CÉLÚ FOGLALKOZTATÁSRA
Fülöp Attila azt mondta, e célra ekkora összeg még nem állt rendelkezésre a költségvetésben. A megváltozott munkaképességű emberek 2024. évi rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására vonatkozó pályázatokat október 30-ig lehet benyújtani elektronikus formában - közölte az államtitkár, aki elmondta: olyan cégek jelentkezését várják, amelyek megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását vállalják, és mentorral, rehabilitációs tanácsadóval segítik a munkavállalót abban, hogy előbb-utóbb el tudjon jutni a nyílt munkaerőpiacra is. 
Fülöp Attila kiemelte, a 2010 utáni gazdaságpolitikai fordulat fontos része volt az, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon a neki megfelelő munkahelyen, és ehhez munkahelyeket teremtsenek. Ennek a foglalkoztatáspolitikának az egyik kiemelt célcsoportját képezik azok, akik valamiért hátrányos, nehéz helyzetből indulnak, akik alacsony végzettségűek, vagy a munkavégző képességük megváltozott fogyatékosság vagy tartós betegség miatt - mutatott rá.    
 
Az államtitkár közölte, ennek eredménye, hogy a megváltozott munkaképességűek körében az elmúlt tíz évben 2,5-szeresére nőtt a foglalkoztatási arány. Ma 150 ezer megváltozott munkaképességű ember él bérből - tette hozzá. Kiemelte, ehhez egy fontos segítség a tíz éve meghirdetett pályázat a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására, amelyre jövőre 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre.
 
A pályázati kiírás a fővárosi kormányhivatal honlapján található meg, a pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani - közölte Fülöp Attila. Az államtitkár kitért arra is, hogy 2021-ben indították el Érték Vagy! elnevezéssel azt az álláskereső portált, amely a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését tudja segíteni.    
2024-ben 61,5 milliárd áll rendelkezésre rehabilitációs célú  foglalkoztatásra
A sajtótájékoztatót a XII. kerületben, egy olyan Böszörményi utcai pékségben tartották, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A pékség vezetője, Takács Zoltán elmondta, cégük több üzletágban 190 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagygenerál indul az M1-es autópályán tavasszal - mutatjuk a részleteket

2023. április 12. 09:55
„Magyarország legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítása kezdődik” – jelentette be a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) a héten. Lapunk ennek apropóján kérdezte a társaság kommunikációs munkatársait, hogy a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyén is átívelő M1-es autópályán milyen munkálatok várhatók.
 

Vége, becsődölt a legendás vidéki gyár: idén 750 dolgozó kerül az utcára

2023. január 06. 18:16
Minden dolgozónak felmondtak a Tungsram hajdúböszörményi üzemében. Az erről szóló tájékoztató levelet megkapták – tudta meg a Magyar Hang Elek Zoltántól, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) helyi elnökétől.
 
A Magyar Hang felidézte, hogy miután az állami Eximbank novemberben elutasította a cég második csődegyezségi ajánlatát is, elkezdődött a Tungsram felszámolása. Ennek következtében országszerte 750 dolgozót érintő csoportos létszámleépítést jelentettek be a cégnék, amelyet korábban stratégiai partnerének fogadott a kormány. A Tungsram Újpesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen folytatott termelést.