230 millióan vettek részt a műanyagmentes július kihívásban

2019. augusztus 02. 08:51
Valószínűleg mindenki hallott a Plastic Free July, azaz a műanyagmentes július kihívásról, melynek idén is az volt a lényege, hogy egy teljes hónapon át egyáltalán ne vásároljunk és használjunk műanyagokat.

Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig sem bomlik le, és hogy az évente megtermelt 300 millió tonna műanyaghulladék mintegy fele egyszer használatos műanyag, amelyet hiába dobunk ki villámgyorsan, mégis évszázadokig szennyezi a Földet, a kihívásnak komoly jelentősége volt.

Július közben el is telt, a szervezők pedig a hivatalos Facebook-oldalukon közölték, hogy idén 230 millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez, melynek célja a műanyagmentes világ megteremtése.

A record breaking 230 MILLION people worldwide participated in the Plastic Free July challenge 2019, to help create a world without plastic waste.

Plastic Free July is a personal challenge with a global impact. Participants choose to refuse single-use plastics and learn great alternatives that can become new habits beyond the month of the challenge.

What have you learned this month that you'll carry with you through the rest of the year?

 

 

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/08/01/muanyagmentes-julius-230-millio-resztvevo/

Kapcsolódó cikkek

A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 22. 08:01
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.

Még mindig rengeteg fát vágnak ki a mezőgazdaság miatt

2016. július 19. 09:51
A fenntarthatóságot szem előtt tartva az erdőgazdálkodás és a mezőgazdaság közti szorosabb koordinációt sürget az ENSZ FAO az élelmezési problémák kezelése érdekében.