2500 traktor az utcán Brüsszelben

2023. március 07. 16:14
Az Európai Bizottság blokkolta a támogatások folyósítását, mutatjuk, hogy miért.
 
Több mint 2500 traktorral vonultak ki a flamand gazdák tüntetni Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a nitrogén-kibocsátás korlátozására irányuló tervek ellen.
 
HA NINCSENEK GAZDÁK, NINCS ÉLELMISZER, SEM JÖVŐ!
2500 traktor az utcán Brüsszelben
Az Európai Bizottság az EU közös agrárpolitikája keretében nem folyósított forrásokat a flandriai régió mezőgazdasági termelőinek, mert nem találta elegendőnek a regionális kormány csökkentő intézkedéseit. A gazdák azt követelik, hogy a kormány vonja vissza a 2025-ig történő korlátozásokra vonatkozó terveit, különben képtelenek tovább folytatni mezőgazdasági, állattenyésztési  tevékenységüket.
 
A viszonylag nagyszámú állattartás és a műtrágyák nagy volumenű használata, valamint a közlekedés és az építkezések miatt Belgiumban és Hollandiában egyaránt az uniós előírásoknál magasabb nitrogén-oxid-szintek kerültek a levegőbe és a vizekbe. A mezőgazdasági környezetszennyezésről szóló vita egyre inkább politikai kérdéssé válik az EU számos mezőgazdasági termelő országában, a megszorítások válságba sodorják a gazdaságokat, teljesen ellehetetlenítik azok működését. 
 
forrás: allattenyesztok.hu

Kapcsolódó cikkek

Németország el akarja törölni az Ukrajnából érkező mezőgazdasági behozatallal szembeni védelmet

2023. június 01. 12:39
Míg Németország szeretné hagyni, hogy az Ukrajnából származó mezőgazdasági importra vonatkozó uniós kereskedelmi védelmi intézkedések lejárjanak, Janusz Wojciechowski, az EU mezőgazdasági biztosa az intézkedések meghosszabbítása mellett áll.
 
Németország támogatja a kelet-európaiakra vonatkozó védelmi intézkedések fokozatos megszüntetését. Wojciechowski, az EU lengyel mezőgazdasági biztosa szigorúan ellenzi.

Váratlan döntés: a kormány megemeli a babaváró összegét és megváltoztatja a CSOK-ot

2023. június 22. 17:46
Az új szabályozás 2024 januárjától lép életbe. A városokban nem lehet igénybe venni a CSOK-ot, itt új támogatási rendszer jön. Augusztustól kivezetik az élelmiszerárstopot.
 
Valamivel a meghirdetett fél 11-es időpont után megkezdődött a kormányinfó. A tájékoztatót ezúttal is Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely tartotta. Az időtartam rövidebb, tekintettel arra, hogy hétfőn már volt egy kormányinfó. Dél körül véget ért az esemény.