32 méteres szódásszifon körül csúszdázhatunk majd Győr új víziparkjában

2023. január 17. 11:08
A világ első "hét tengeri csillagos" vízi élményparkja és gyógyfürdője nyílik 2023 júniusában Győrben. A 23 milliárd forintos építkezés még javában zajlik, de egy-két részlete már a járókelők elé tárul, ha a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál elterülő, jelenleg még zárva tartó fürdő felé sétálnak.
„A csúszdaparkunk központi eleme, a 32 méter magas szódásszifon törzse már áll. Ez lesz a világ legmagasabb szódásszifonja, a Guinness-rekordok közé is bejegyeztetjük. Így szeretnénk tisztelegni a város egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt. De a vízi élménypark minden eleme kötődik majd egy-egy magyar hírességhez, illetve a találmányához ” – mondta el a beruházásról Kovacsics Imre, Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa és a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő ügyvezetője, aki csapatával csaknem 20 éve üzemelteti a győri fürdőt.
 
32 méteres szódásszifon körül csúszdázhatunk majd Győr új víziparkjában
Az ő ötlete alapján vezetnek be egy új minősítési rendszert is: „A dubaji világkiállításon a világ első, hétcsillagos szállodája, a Burdzs al-Arab mellett álltam, akkor jött a tengeri csillag ötlete is. A látszólagos játékosság mellett ez egy nagyon is komoly kritériumrendszer, amelynek magyar viszonylatban kétség kívül megfelel a győri vízi élménypark, de szerintem világszinten is. Emellett elsők között lesz abban is, hogy egy egységes koncepcióra – a tengeri csillagokra – épül majd" – tette hozzá Kovacsics.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új kiállításokkal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. január 30. 12:33
Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató sajtótájékoztatón.
 

Ezeket a programokat kínálja Győr az Idegenvezetők Világnapján

2023. február 21. 11:18
Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Guide Day) alkalmából február 26-án az idén 10 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői egymást váltva vezetik a sétát, és sok érdekes, eddig soha nem mesélt történeteket mesélnek az érdeklődőknek.A hagyományos szezonnyitó turisztikai programot 1985 óta számos országban megünneplik február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők betekintést engednek munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.