620 túraajánlat és 2000 látnivaló a Természetjáró applikációban

2020. augusztus 13. 08:14
Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el, közölték.
620 túraajánlat és 2000 látnivaló a Természetjáró applikációban

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) 2018 decemberében jelentette meg a Természetjáró.hu mobil eszközökre optimalizált változatát, az ingyenes Természetjáró applikációt, amelyet szűk egy év alatt több mint 100 ezren töltötték le a két nagy mobil platformra, Androidra és iOS-re. Ez a szám 2020. augusztusára elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

A Természetjárón a felhasználók nem csupán a túraötletek között válogathatnak, hanem megismerhetik vele Magyarország természeti és kulturális örökségét is, hiszen a katalógusában kb. 2000 látnivaló részletes ismertetője szerepel: váraké, templomoké éppúgy, mint kilátóké vagy vízeséseké, de a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle. A kínálat folyamatosan bővül, így mostanra 627 túra között lehet válogatni a gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és kerékpártúráktól a sportértékkel bíró útvonalakig.

A felületbe beépített túratervező révén, a jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki megszerkesztheti a saját túráját, bárhol a világon. Az app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, vagy az útvonalrögzítés.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a Várhegy kilátó a látogatók előtt

2020. október 09. 08:29
A kormány jelentős összeggel támogatja a környezettudatos természetjárás szolgáltatásainak bővítését. Az Agrárminisztérium az irányítása alá tartozó állami erdőgazdaságokkal együtt évek óta azon munkálkodik, hogy az erdő a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki a társadalom minden ökoturisztikai igényét, hogy közben gazdasági- és védelmi funkcióját is megőrzi. – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Királyréten, a Várhegy kilátó átadóján.
 

Tanuld meg szeretni az erdőt és ma ölelj át egy fát!

2019. március 21. 07:28
Ma van az Erdők Nemzetközi Napja.