A 100 Tagú Cigányzenekar adventi koncertjei, fellépései 2022-ben

2022. december 08. 20:23
A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar a világon egyedülálló együttes. Tagjai főleg cigány származású muzsikusok, a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát is játszanak.
100 Tagú Cigányzenekar koncertajánló 2022
A 100 Tagú Cigányzenekar adventi koncertjei, fellépései 2022-ben
A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendégek: Laki Péter és Szendi Szilvi
 DECEMBER 10. SZOMBAT, 19:00 - Alba Regia Sportcsarnok, Székesfehérvár
A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendég: Tóth Vera
 DECEMBER 16. PÉNTEK, 19:00 - Generali Aréna - Miskolc Városi Szabadidőközpont
 DECEMBER 17. SZOMBAT, 19:00 - Szolnoki Városi Sportcsarnok
A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar karácsonyi koncertje, Vendégek: Peller Károly és Szendi Szilvi
 DECEMBER 26. HÉTFŐ, 19:00 - Debrecen, Kölcsey Központ Nagyterem
A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.
 
A 36. esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, több mint ezer koncertet adott. A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.
 
E mesterművek betanulására, illetve új darabok megtanulására 2021.áprilisától kiváló lehetőséget kaptak a 22. kerület Polgármesterétől, Karsay Ferenc Polgármester úrtól és Budafok-Tétény polgáraitól, nevezetesen egy új, modern próbatermet: a Cziffra György Kulturális Központ koncerttermét.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi magyar értéket képvisel.
 
A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.
 
A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014.március 18.-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.
 
100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekarának Ünnepi koncertje
DECEMBER 28. SZERDA, 19:00
Richter Terem, Győr
 
A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar hosszú idő után újra Győrben!
Teremnyitás: 18:30 koncertkezdés: 19:00
A rendezvény két felvonásban, szünettel kerül megrendezésre!
 
A Hungarikum és Magyar Örökség-díjas társulat sztárzenekara nagyszabású, két felvonásos ünnepi koncertet ad a győri Richter Terem hangversenytermében december 28-án, szerdán. A kulturális csemegének számító program feledhetetlen élményt kínál közönségének. A 30 fős sztárzenekar a társulat legkiválóbb szólistáit és muzsikusait vonultatja fel, élükön Lendvai Csócsi József sokszorosan kitüntetett főprímással. A hagyományosan nagy érdeklődésre való tekintettel a helyjegyeket érdemes időben megváltania annak, aki nem akar lemaradni erről az örök élményről!
 
"Zene-Bor" a 100 Tagú Cigányzenekar évadzáró gálakoncertje
DECEMBER 30. PÉNTEK, 19:00
Budapest Kongresszusi Központ
 
Kétrészes műsoruk repertoárján a virtuóz cigányzene, a jól ismert klasszikusok mellett olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva.
 
Már hagyománnyá vált a 26. alkalommal megrendezésre kerülő ZENE-BOR ünnepe, melyen minden évben december 30-án nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedül álló, 100 Tagú Cigányzenekar.
 
Az est különlegessége, hogy a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek kiváló nedüivel és azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt sósfalatok kíséretében vagy akár ínycsiklandó négyfogásos vacsora mellett élvezhetik a neves magyar mesterszakácsok és a 100 Tagú mind hangzásban mind látványban lebilincselő, páratlan előadását.
 
Program:
 
 18.30 Kapunyitás / borkóstolás
 19.00 Koncert I. rész / vacsora
 20.00 Szünet / borkóstolás
 20.25 Koncert II. rész / vacsora folytatása
MENÜ
 
 Libamáj royal és libajava  pástétom mézes-balzsamos gyümölcsraguval, házi brióssal
 Gyöngytyúk esszencia zöldségekkel és mini farfalle tésztával
 Sertésszűzsült borskéregben tejszínes vargányaraguval, rakott burgonyával, marinált zöldségekkel és mandulás brokkolival
 Pannonhalmi sárgabarackos karamell torta
Vegetáriánus menü előzetesen emailen kérhető!
 
Újévi koncert a 100 Tagú cigányzenekarral
2023. JANUÁR 7. SZOMBAT, 19:00
Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér, Budapest
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS
 
Strauss művei hangoznak el az Újévi koncerten.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT- ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
 
online jegyvásárlás:
 
forrás: programturizmus.hu

Kapcsolódó cikkek

Már 90 éve kotyog

2023. június 29. 13:44
A Bialetti márka az olasz dizájn ikonjává vált. Napjainkban 90 éves az a terméke, amely világszerte sokak életét forradalmasította - a híres Moka kávéfőző, avagy ahogyan nálunk elnevezték, a kotyogó.
 
Az évszám 1919, amikor Alfonso Bialetti saját műhelyt hozott létre Crusinallóban, ahol alumíniumból készített kisebb termékeket. 1933-ban tervezett egy olyan készüléket, amely ma is megtalálható a világ számos lakójának otthonában. Ezzel Bialetti megváltoztatta a kávéfőzés módját, de nem csak azt.

Szilveszteri csergetéssel és Kerekes Band-koncerttel búcsúztatja Hajdúszoboszló az óévet

2022. december 23. 18:18
Különleges óévbúcsúztatásra várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón az év utolsó napján. Hagyományosan idén is megrendezik a szilveszteri csergetést, amelynek gyökerei majd' 500 évre nyúlik vissza.
Délután öt órától a város főterén elevenedik meg a nem mindennapi hagyomány. A szilveszteri csergetéssel annak állítanak emléket, hogy 1559. december 31-én a helyiek kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget.Idén csikós- és pásztorruhába öltözött hagyományőrzők mellett a Crux Alba középkori tűzérség tart bemutatót. A majd' ötszáz éves múltra visszatekintő neves esemény napjainkra látványos felvonulással egybekötött óévbúcsúztató szokásként él tovább. A cél az, hogy a résztvevők együtt űzzék el gonosz erőket, és köszöntsék vidáman az új esztendőt.