A Balatonnál megkezdődik a szúnyoggyérítés

2023. március 22. 13:47
Megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése a Balatonnál március 27-28-án - közölte a munkát szervező Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-vel kedden.
 
Lombár Gábor elmondta, az év első légi biológiai beavatkozására a Pannónia Központ Kft. szakértőinek vizsgálata alapján kerül sor, egy hónappal korábban, mint tavaly. Hozzátette, idén több volt a csapadék, és jóval nagyobb területen kell elvégezni a szúnyogirtást, mint a múlt évben.
 
A Balatonnál megkezdődik a szúnyoggyérítés
A BSZ elnökének tájékoztatása szerint a kivitelező a Corax-Bioner Zrt. lesz, amely a munka megkezdése előtt egyeztet az érintett szakhatóságokkal. Olyan környezetbarát készítményeket használnak majd, amelyek a szúnyoglárvákon kívül más élőlényekre ártalmatlanok.
Az országos szúnyoggyérítési program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tavaly április vége felé kezdte meg a beavatkozásokat. A BSZ egyelőre nem kapott információt arról, hogy az OKF mikor és hol tervez gyérítést - közölte Lombár Gábor.
 
Rossz időjárás esetén a szúnyoggyérítés március 29-30-án kezdődik.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a 200 épületből álló mézeskalácsfalu Geresdlakon

2023. december 12. 16:30
Már látogatható Geresdlakon a falu mézeskalácsba sütött mása, a Mézeskalácsfalunak a régi, napjainkban már nem használt iskolaépület ad otthont.
A több mint 200 épületet, házikót és helyi templomot magába foglaló, édes kiállítás advent első vasárnapjától látogatható. Újdonság, hogy egész évben nyitva is marad az érdeklődők előtt.

Jégpályák Éjszakája – jeges, esti bulira várják a korizókat több mint harminc jégpályán január 7-én

2023. január 04. 16:06
2016-ban indult útjára a Múzeumok Éjszakája és a Strandok Éjszakája ihlette rendezvénysorozat, a Jégpályák Éjszakája, amely hazánk legnagyobb télisport-rendezvénye.
Idén január 7-én, szombaton csúszhatunk a jégen az éj leple alatt több mint harminc helyen szerte hazánkban.