Ezeket a programokat kínálja Győr az Idegenvezetők Világnapján

2023. február 21. 11:18
Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Guide Day) alkalmából február 26-án az idén 10 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői egymást váltva vezetik a sétát, és sok érdekes, eddig soha nem mesélt történeteket mesélnek az érdeklődőknek.A hagyományos szezonnyitó turisztikai programot 1985 óta számos országban megünneplik február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők betekintést engednek munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.
Ezeket a programokat kínálja Győr az Idegenvezetők Világnapján
A győri tematikus városnéző séták megálmodója, idegenvezető, cégvezető, Csobayné Pintér Éva lesz a séta házigazdája, aki csapatával (Csobay Dániel, Csobay József, Faragó Szilvia és Kauker Bálint) vár minden érdelkődőt, aki a várost jobban szeretné megismerni.
 
A séták során arra is lesz lehetőség, hogy a házigazda időnként átengedje a mikrofonját azoknak a kiválasztott jelentkezőknek, akik szeretnék kipróbálni magukat idegenvezetőként.
 
Újra lesz Staféta-séta Győrben, az Idegenvezetők Világnapján
 
Az alábbi ingyenes programokra lehet regisztrálni február 16-ig:
1-es program 13:30-14:00: Látogatás a győri Herendi Porcelán üzletben, tárlatvezetéssel
 
2-es program 14:00-14:30: Látogatás a győri Herendi Porcelán üzletben, tárlatvezetéssel
 
3-as program 14:30-16:30: 9. Staféta-séta és 2. Szerepcsere-séta az Idegenvezetők Világnapján
 
Ezen a programon érdekes történeteken keresztül az idegenvezetők munkájába is betekintést nyerhetnek a vendégek a város értékein kívül.
 
A sétaprogram része a 2. Szerepcsere-séta, amin „vendég” idegenvezetők is bemutatkoznak. (A séta tervezett időtartama: 120 perc; találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop)
 
Az érdeklődők bejelentkezését a programra 2023. február 16-ig várják a Gyere Győrbe weboldalon, illetve az idegenvezetes.gyor@gmail.com e-mail-címen.
 
A szervezők lehetőséget biztosítanak érzékenyítő programként a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete tagjai számára is a programon történő részvételre.
 
A jelentkezők játékon is részt vehetnek. A kvízjáték nyereményeit a turisztikai szakma résztvevői, több szakmai partner ajánlotta fel.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Szódásszifoncsúszda és japán szauna – ilyen lett a megújult győri élményfürdő

2023. június 01. 13:26
Június 17-én RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőként néven és új koncepcióval nyílik meg Győr élményfürdője és strandja, melynek a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont. Egy sajtóbejáráson mi is megcsodálhattuk a felújított létesítményt.

Szombaton átadják az M83-as utat Győr és Pápa között

2023. október 12. 16:00
A M83-as gyorsforgalmi út, amely 36 kilométer hosszúságú és kétszer kétsávos, hamarosan az autósok rendelkezésére áll.
 
A 113 milliárd forintból megépülő útnak köszönhetően a Győr és Pápa közötti utazás ideje 20 perccel rövidebb lesz.