A biogazdálkodások kapnak segítséget

2017. január 20. 07:55
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Biokultúra Szövetség, valamint a Takarékbank Zrt., hogy elősegítse a magyar biogazdálkodás fejlesztését.

Az egyezményt aláírók vállalták, hogy különösen nagy figyelmet fordítanak a bioélelmiszer-fogyasztást ösztönző programok sikeres megvalósítására. Emellett a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célkitűzések elérését, illetve a rendelkezésre álló uniós és hazai források kihasználását új, célzott termékek, finanszírozási konstrukciók kidolgozását is támogatják közös tevékenységükkel.

 

 
 
 

 

A bankkal kötött partneri megállapodás egyébként támogatást nyújt a Magyar Biokultúra Szövetségnek és a bioszektor szereplőinek abban, hogy az előttük álló feladatokat hatékonyabban végezhessék el.

A biogazdálkodást több pénzzel szeretnék segíteni — fotó: Shutterstock

Két éve még mintegy 120 ezer hektáron folyt biogazdálkodás Magyarországon. Ám miután a biogazdák száma megduplázódott, valószínűsíthetően az ilyen elvek alapján művelt területek 100 ezer hektárral nőhettek – mondta Czeller Gábor, a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke. Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági területek 2,5 százalékán folyt 2015-ben biogazdálkodás, ami 2016-ban 4-5 százalékra emelkedhetett.

A bioszektor a Vidékfejlesztési Program kiemelt stratégiai ágazatai közé tartozik, a mostani uniós pénzügyi ciklusban az előző hét évinek a háromszorosa, mintegy 60 milliárd forint fordítható ilyen célok megvalósítására.

agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

2016. november 03. 08:43
Nem kizsákmányolva, nem csak gazdasági szempontok szerint kell gyarapítani az erdőket, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni szükséges - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.

Az EU-OSHA és EEN az európai kis- és középvállalkozások segítésére szövetkezett

2016. augusztus 09. 07:51
Tudta, hogy az EU-OSHA is társult tagja a 15 tagból álló Európai Vállalkozások Hálózatának (EEN), amely a világ legnagyobb, kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) támogató hálózata?