A családi gazdaságokról szóló jogszabály a generációváltást is támogatja

2020. november 23. 08:46
A családi gazdaságok erősítését, a generációváltás támogatását és a termelők együttműködésének ösztönzését célozza a családi gazdaságokról szóló jogszabály, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés - jelentette ki az agrárminiszter.
A családi gazdaságokról szóló jogszabály a generációváltást is támogatja

Nagy István a Kossuth Rádió Krónika című szerda reggeli műsorában emlékeztetett arra, hogy az élelmiszergazdaság gerincét adó 290 ezer őstermelő és 83 ezer családi gazdaságban dolgozó termelő 2021. január 1-től három működési forma közül választhat. Így maradhat őstermelő, alkothat őstermelők családi gazdaságát vagy családi mezőgazdasági társaságot - tette hozzá. Az agrárminiszter közölte, hogy a jövőre életbe lépő szabályozás kedvező adózási feltételeket biztosít majd, és csökkenti az adminisztrációs terheket. A kisebb őstermelők számára például nő az adómentesség értékhatára, és az éves minimálbér ötszörösét el nem érő bevételt nem terheli majd személyi jövedelemadó.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrárberuházások növekedési üteme 2019 első felében tovább élénkült

2019. november 08. 09:43
A Világgazdaság üzleti napilap által szervezett „Beruházási kényszer az agráriumban” című konferencián a szakminiszter a mezőgazdasági beruházási helyezet ismertette, míg a NAK elnöke köztestület fejlesztési javaslatcsomagjának eredményeiről számolt be.
 

A koronavírusról vallottak a szakemberek: ez vár a magyar gazdákra műtrágyafronton

2020. szeptember 28. 09:55
2020 első felében a műtrágyaárak átlagosan 7,7 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az értékesített mennyiség azonban közel ugyanannyi volt idén mint tavaly. Az Agrárszektor a legnagyobb műtrágya-értékesítéssel foglalkozó cégek vezetőit kérdezte meg arról, mi lehet a csökkenés oka, de annak is utánajártunk, mely műtrágyákat vásárolták idén a legnagyobb mennyiségben a gazdák. Emellett megtudtuk azt is, mennyire érződnek a koronavírus-járvány, és mennyire az időjárás hatásai az értékesítésben.