A Fendt 728 Vario lett az év traktora

2022. november 15. 10:46
A Bolognában megrendezett EIMA szakvásáron kihirdették az Év Traktora 2023 (Tractor of the Year 2023) nyerteseit: Fendt, McCormick, New Holland és JCB traktorok lettek a kategóriagyőztesek.
A 2023-as Év Traktora verseny főkategória-győztese a Fendt 728 Vario lett. A gyönyörű erőgép főbb jellemzői között érdemes megemlíteni a vadonatúj, 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motort, amely csaknem 283 lóerőt ad le. A motor mellett számos új funkció is elérhető a traktorban.
A Fendt 728 Vario lett az év traktora
A „Legjobb univerzális traktor” kategóriagyőztese a McCormick X6.414 P6-Drive
Az új McCormick X6.414 P6-Drive egyik újdonsága a robotizált powershift P6-Drive sebességváltó, amely 6 Power Shift fokozatot kínál 40 + 40 sebességfokozatot biztosítva. Tizenkét hüvelykes érintőképernyős monitor és többfunkciós joystick könnyíti meg a monstrum irányítását.
A „Legjobb ültetvényes speciális traktor”: New Holland T4.120 F
A New Holland T4.120 F ültetvényes traktor tervezési koncepciója a New Holland extra kínálatából táplálkozik. A zsűri díjazta, helyesebben szólva pluszpontokkal ismerte el, hogy a traktor fülkéjében a legalacsonyabb zajszintet mérték, és hogy egyebek közt VIS-képernyőt, frissített hidraulika specifikációkat is kínál a gép, miközben minden alapfeltétel adott már a magasabb szintű üzemeltetéstechnológia, így például a telemetria alkalmazásához is.
A „Legjobb fenntartható traktor”: a JCB Fastrac 4220 iCon
A JCB Fastrac iCon esetében a GPS-rendszerek és az olyan, integrált kapcsolódási szolgáltatások, mint például a flottakezelés és a prediktív karbantartás új szintre emelkedtek, s mindehhez a JCB coaching szolgáltatást is nyújt, aminek köszönhetően az ügyfél a traktort az elképzeléseihez szabhatja úgy a hardver, mint a szoftver vonatkozásában. A gép maximális sebessége közúton akár 60 kilométer is lehet óránként, ami azt jelenti, hogy több időt tölthetnek vele a szántóföldön, így javul a költséghatékonyság. 
Forrás: agrarunio.hu

Kapcsolódó cikkek

A mezőgazdaság soha nem állhat meg – Még éjszaka sem!

2023. július 28. 11:39
A mezőgazdasági munkák legnagyobb ellensége az idő. Amennyiben az adott munkaművelet nem fejeződik be időben, akkor a termény egy része tönkremehet, ez pedig jelentős többletterhet okoz. Ennek elkerülése érdekében a gazdálkodók nagy része éjszakába nyúlóan dolgozik, viszont az esti órákban elkerülhetetlen, hogy megfelelő látási viszonyokat teremtsük.

Nehezebb lesz fiatal gazdának lenni, mint eddig

2023. január 27. 17:50
Idén kettő dolgot nem lehet csinálni a mezőgazdaságban: megszokásból gazdálkodni és megszokásból támogatást igényelni.
 
Erről dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára beszélt az AGROmashEXPO keretében szervezett szántóföldi szakmai napon. Mint mondta, az egységes kérelem beadásához tartalmilag már nagyrészt összeálltak a szükséges rendeletek, amelyek márciusban fognak megjelenni. A szakmai tartalom azonban már előbb, február elején megismerhető lesz.
 
Egy rendeletben jelennek majd meg az alaptámogatás (BISS), a visszaosztó támogatás (CRISS) részletei és az átmeneti nemzeti támogatások alapelvei.