A Fendt 728 Vario lett az év traktora

2022. november 15. 10:46
A Bolognában megrendezett EIMA szakvásáron kihirdették az Év Traktora 2023 (Tractor of the Year 2023) nyerteseit: Fendt, McCormick, New Holland és JCB traktorok lettek a kategóriagyőztesek.
A 2023-as Év Traktora verseny főkategória-győztese a Fendt 728 Vario lett. A gyönyörű erőgép főbb jellemzői között érdemes megemlíteni a vadonatúj, 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motort, amely csaknem 283 lóerőt ad le. A motor mellett számos új funkció is elérhető a traktorban.
A Fendt 728 Vario lett az év traktora
A „Legjobb univerzális traktor” kategóriagyőztese a McCormick X6.414 P6-Drive
Az új McCormick X6.414 P6-Drive egyik újdonsága a robotizált powershift P6-Drive sebességváltó, amely 6 Power Shift fokozatot kínál 40 + 40 sebességfokozatot biztosítva. Tizenkét hüvelykes érintőképernyős monitor és többfunkciós joystick könnyíti meg a monstrum irányítását.
A „Legjobb ültetvényes speciális traktor”: New Holland T4.120 F
A New Holland T4.120 F ültetvényes traktor tervezési koncepciója a New Holland extra kínálatából táplálkozik. A zsűri díjazta, helyesebben szólva pluszpontokkal ismerte el, hogy a traktor fülkéjében a legalacsonyabb zajszintet mérték, és hogy egyebek közt VIS-képernyőt, frissített hidraulika specifikációkat is kínál a gép, miközben minden alapfeltétel adott már a magasabb szintű üzemeltetéstechnológia, így például a telemetria alkalmazásához is.
A „Legjobb fenntartható traktor”: a JCB Fastrac 4220 iCon
A JCB Fastrac iCon esetében a GPS-rendszerek és az olyan, integrált kapcsolódási szolgáltatások, mint például a flottakezelés és a prediktív karbantartás új szintre emelkedtek, s mindehhez a JCB coaching szolgáltatást is nyújt, aminek köszönhetően az ügyfél a traktort az elképzeléseihez szabhatja úgy a hardver, mint a szoftver vonatkozásában. A gép maximális sebessége közúton akár 60 kilométer is lehet óránként, ami azt jelenti, hogy több időt tölthetnek vele a szántóföldön, így javul a költséghatékonyság. 
Forrás: agrarunio.hu

Kapcsolódó cikkek

Megvan a megállapodás Brüsszel és Budapest között

2022. december 14. 15:51
Csehország, az EU soros elnöke tett bejelentést éjszaka.
A soros EU-elnök cseh kormány éjszaka bejelentette, hogy megoldás született "a Magyarország által blokkolt kérdésekre", így jóváhagyták a magyar uniós pénzekre vonatkozó megállapodásokat.
 

Magyar gabonaexport: visszavont egy intézkedést a kormány

2023. január 19. 11:38
A kormány úgy döntött, hogy az Európában kialakult gabonapiaci helyzetre tekintettel kivezeti a gabona- és olajosnövények tekintetében tavaly márciusban bevezetett export bejelentési rendszert.
 
A kormány úgy döntött, hogy az Európában kialakult gabonapiaci helyzetre tekintettel kivezeti a gabona- és olajosnövények tekintetében tavaly márciusban bevezetett export bejelentési rendszert – jelentette be Nagy István agrárminiszter. Az intézkedést indokolja az is, hogy Magyarország élelmiszer-ellátása biztosított, hazánk megtermeli a szükségleteit - írja közleményében az Agrárminisztérium.