A földárverések május 20-án folytatódnak

2016. május 04. 10:43
A harmadik eladási körben mintegy 60 ezer hektár állami termőföldet értékesítenek.

A kormány célkitűzése továbbra is a magyar családi középbirtokok megerősítése – hangoztatta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára kedden Budapesten, a témáról tartott sajtótájékoztatón.

 

 
 
 

Bitay Márton Örs közölte: a mintegy 700 eladásra kijelölt állami tulajdonban lévő föld árveréseit, amelyeket május 19-re hirdetettek meg, május 30-ra tették át, mert a jogászok között vita volt a határnapszámításról, hogy mikortól lehet meghirdetni azokat. A további viták megelőzése érdekében döntöttek az áthelyezésről. Az államtitkár megjegyezte: ebbe a körbe tartoznak Mészáros Lőrinc által használt földek is.

 

földárverés

A kormány továbbra is értékesít állami földterületeket – fotó: Shutterstock

Hozzátette: a kormány továbbra is értékesít állami földterületeket, mert tovább szeretné erősíteni az agrárközéposztályt, és annak versenyképességét. Május 20-án folytatódnak az árverések. Ez összesen mintegy 60 ezer hektár állami termőföld értékesítését jelenti a harmadik eladási körben – mondta az államtitkár.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem lesz elég kenyér? - Óriásit buknak a pékek

2018. október 03. 08:49
Veszteséggel adják tovább a pékek a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott kenyérféleséget és péksüteményt. A sütőipari érdekképviselet ellátási gondoktól tart a jövedelmezőségi problémák miatt.

Még mindig van silány krémes a cukrászdákban

2018. június 11. 09:08
Az olyan hagyományőrző cukrászipari termékeket, mint a dobos-torta, Esterházy-torta, indiánerfánk, rigójancsi, krémes, francia krémes és a bejgli, csak akkor árusíthatják ezen a néven, ha a Magyar élelmiszerkönyvben meghatározott minimális anyaghányadot és technológiai követelményeket betartják. A szabályozás 2015. január elsején lépett életbe, de még mindig vannak silány minőségű termékek a kínálatban.