Kapcsolódó tartalmak: föld

Hír: Kormánybiztos: kártalanítják a mezőhegyesi földek bérlőit

2016. március 08. 07:59
 
Újabb területekre nem írnak ki árveréseket
Újabb mezőhegyesi földterületet nem írnak ki árverésre, a már árverésre került földek esetén nem kötik meg a szerződést, és a már megkötött, az új gazdaság alapját képező területekre vonatkozó földbérleti szerződéseket is szeretnék mihamarabb felbontani, illetve hamarosan határozat születik a kártalanításról - mondta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos.
 

Hír: A földárverések május 20-án folytatódnak

2016. május 04. 10:43
 
A harmadik eladási körben mintegy 60 ezer hektár állami termőföldet értékesítenek.

Hír: Egy trükk, amivel megint törvénytelenül vették a földeket

2016. augusztus 24. 07:55
 
Százhatvan rendbeli közokirat-hamisítás miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 41 éves Tolna megyei férfi ellen, aki életjáradék-szerződésekkel jutott földtulajdonhoz. Az ügyészség szerint a férfi azért követett el visszaélést, mert valójában adásvételeket bonyolított le. Mivel azonban ezeket életjáradéki szerződésekkel álcázta, kijátszotta az elővásárlásra vonatkozó törvényi szabályozást.

Hír: Űrtechnológiával terem a profit a földeken

2016. október 05. 08:18
 
Létrehozhatunk-e egészségesebb, több termést adó talajt kisebb ráfordítással? Milyen új növényvédő szerekkel találkozhatunk az elkövetkező években? Valóban előrejelezhetjük majd a betegségeket, és elég lesz csupán egy okostelefon a gyomok azonosítására a területeinken? A lassan űrtechnológiai szintű fejlesztéseket az idei tengelici Agro Inno Show-n mutatták be.

Hír: A magyar gazdák mellett áll az EP

2017. május 04. 07:40
 
Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a „A termőföldek koncentrációjának jelenlegi állapota az Unióban” elnevezésű parlamenti jelentést Brüsszelben. „Az Európai Parlament a földkérdésben is a magyar és az európai gazdák mellé áll. Kimondja, hogy a tagállamok széles jogalkotási jogkörrel rendelkeznek a termőföld védelme, a gazdáknak termőföldhöz és erdőhöz jutás és a föld-koncentráció, a földrablás és a földspekuláció elleni küzdelem biztosítása érdekében” – emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő.

Hír: A föld különleges védelmet érdemlő nemzeti kincs

2017. július 27. 09:48
 
A magyar kormány álláspontja szerint a föld olyan véges természeti kincs, amelynek vásárlása hosszútávú elköteleződést feltételez. Olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik azon termelni akarnak – jelentette ki Fazekas Sándor Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács legutóbbi ülésén.

Hír: Kiugróan emelkedtek a termőföldárak

2017. november 07. 12:14
 
Tavaly megtört a termőföld-értékesítés volumenének 2013 óta tartó csökkenése, mégpedig a 2015 őszén meghirdetett Földet a gazdáknak! program hatására – írja a vg.hu a KSH friss termőföldárakat tartalmazó kiadványára hivatkozva

Hír: Nyugdíj vagy munkabér - Októberi Ab-mustra

2017. november 08. 07:28
 
Az Alkotmánybíróság nem találta alaptörvény-ellenesnek az ún. kettős juttatás tilalmát: az állam alkotmányosan függesztette fel 2013-ban az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan állami szolgálatban álló személyek (bírák, ügyészek, igazságügyi alkalmazottak) nyugdíjának folyósítását.

Hír: Fazekas: A kis és közepes családi gazdaságok érdekeit kell képviselnie az uniónak

2018. február 21. 08:35
 
Támogatnia kell a családi gazdaságokat az új közös agrárpolitikának (KAP), a jelenlegi támogatási szint nem csökkenhet – szögezte le Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben, az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva hétfőn.

Hír: Lázár: Orbán Viktor utasította az agrárminisztert a magyar földek miatt

2018. március 09. 08:11
 
Orbán Viktor miniszterelnök utasította Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, hogy a tárca dolgozzon ki új jogi eszközöket a külföldiek magyarországi földszerzésének megakadályozása érdekében. A mára kialakult helyzet előzménye, hogy az Európai Bíróság a napokban olyan állásfoglalást hozott, amely szerint a külföldiek földszerzését is szabályozó magyar földforgalmi törvény nem felel meg az uniós jogi normáknak.
«1234»