A fővárosi karácsonyi vásárokban népszerűsítik a magyar borokat

2023. november 20. 12:39
A Magyar Bormarketing Ügynökség hat héten át a fővárosi karácsonyi vásárokban is népszerűsíti a magyar borokat – közölte az ügynökség az MTI-vel.
 
A fővárosi karácsonyi vásárokban népszerűsítik a magyar borokat
A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) a kiváló magyar borok nagyköveteként idén számos lehetőséget kínál a legkiemelkedőbb hazai termékek megismerésére, illetve kóstolására. Ezt a célt szolgálják a nyár óta folyamatosan zajló népszerűsítő kampányok, ugyanakkor a magyar bor már jelen van a fontosabb nemzetközi szakkiállításokon is – hangsúlyozták.
 
A Bazilika előtti Magyar Bor standnál naponta tematikus kóstolók keretében, kedvező áron fedezhető fel a hazai bortermelők kínálata.
 
Emellett mintegy húsz, ikonikus magyar bor vásárolható meg palackos kiszerelésben, ami mellé hétvégente különleges karácsonyi meglepetés is kerül, így az érdeklődők a kóstolást akár összeköthetik a családtagoknak és barátoknak szánt karácsonyi ajándékok beszerzésével is.
A Szent István téren és a Vörösmarty téren, valamint a Városligetben található gasztronómiai egységekben bormenüvel is  várják a vendégeket – tájékoztatott a MBÜ.  
 
Pusztai Anita, a Magyar Bormarketing Ügynökség marketingigazgatója a közleményben kiemelte, a fővárosi adventi vásárok látogatóinak mintegy fele külföldi turista, mindez kiváló lehetőséget ad a Magyar Bor, mint márka nemzetközi népszerűsítésére.
Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos a közleményben az adventi időszak kereskedelmi fontosságára, valamint az ezt támogató kormányzati segítségre hívta fel a figyelmet. Emlékeztetett, hogy a közvetlenül termelőktől vásárolt, eredetvédett borokra vonatkozó reprezentációs adót eltörlő jogszabály november 16-án lépett életbe.
 
Hozzátette, hogy közvetlenül ez után el is indult a Magyar Bormarketing Ügynökség vásárlásösztönző kampánya, amelynek fontos eleme a megjelenés a fővárosi adventi vásárokban.
 
forrás: agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Bornemissza Gergely is Egerben lesz az Emlékhelyek napján

2023. május 12. 14:01
Egerben szombaton tartják az Emlékhelyek napját. Az egri vár csaknem kétmilliárd forintból újult meg a közelmúltban, múzeuma pedig értékes magánadománnyal gyarapodott.
 
1,5 milliárd forint uniós, valamint 460 millió forintos kormányzati támogatásból nemrégiben több ponton is befejeződött az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése. A beruházás új elemei mellett az Eger, 1552 című kisfilmet is megismerhetik a látogatók május 13-án a helyszínen, az Emlékhelyek napján – közölte Petneházi-Halász Noémi, az intézmény sajtóreferense.

Nincsen tavasz Egri Csillag Hét nélkül

2023. március 06. 14:52
Tavaly indult el a tematikus Egri Csillag Hét, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az Egri bikavér fehérboros párja. Országszerte éttermek, borbárok, borkereskedések és maguk az egri pincészetek szerveznek programokat, ajánlanak tavaszi fogások mellé Egri csillagot, valamint állítanak össze egyedi borcsomagokat.
Az Egri csillagot a tavasz borának nevezik frissessége, üde gyümölcsös aromái miatt, és a házasítás folytán összetett illat- és ízvilágában gyakran érezhetőek az évszak szimbólumának számító virágos jegyek. Emellett a bortípus legismertebbnek számító classicus tételeinek új évjáratai ebben az időszakban debütálnak.