A Fővárosi Törvényszék az úgynevezett Kishantosi-ügyben jogerős ítéletében kimondta, hogy az állam tulajdonában lévő földterületek hasznosítása jogszerű volt

2017. március 24. 07:12
Végérvényesen és jogerősen eldőlt, hogy a Magyar Állam törvényesen járt el az állami földterületek hasznosítása során. A Fővárosi Törvényszék döntésével megerősítette az Alkotmánybíróság korábbi döntését, mely szerint az állami földterületek hasznosítása az Alaptörvény előírásaival összhangban történt, tehát a 2010 után kialakított állami földhaszonbérleti pályázati rendszer teljes mértékben jogszerű.

Bebizonyosodott, hogy a teljes ellenzék alaptalanul vádolta a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet törvénytelenséggel.

A Fővárosi Törvényszék egyértelművé tette, hogy az állam tulajdonában lévő földterületek hasznosítása jogszerűen történt, a pályázati felhívások, kiírások nem ütköztek jogszabályba, ennek megfelelően a pályázati eljárások során nem történt olyan szabálytalanság, ami a megkötött szerződések érvényességét befolyásolta volna.

A kishantosi földek kapcsán eddig olyan hangosan megnyilvánuló ellenzéki pártok is megfelelő iránymutatást kaptak most már nem csak az Alkotmánybíróságtól, hanem a Törvényszéktől is. Elvárjuk, hogy ezek a pártok elfogadják a bírósági döntéseket, valamint kérjenek bocsánatot az emberektől, hogy évekig félrevezették a közvéleményt.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Kényszerből szűnnek meg gazdaságok

2018. július 09. 08:10
A hibás gazdaságpolitika és a Közös Agrárpolitika rossz döntései következményeként három percenként eltűnik egy kisparaszti gazdaság Európában.

Trappista sajtok versenye

2017. április 26. 07:43
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. Laboratóriumban megmérték 5 trappista sajt laktóztartalmát is. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben találtak.