A gazdaság teljesítményéhez kötné az áfacsökkentést a NAK

2017. május 12. 08:36
A gazdasági mutatók teljesüléséhez kötött, előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszerek körében az agrárkamara. Erről hamarosan a gazdasági tárcával is egyeztetnek - írja a Magyar Idők.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a lapnak elmondta, a kamara megalakulása óta szorgalmazza, hogy az alapvető élelmiszerek esetében a mostani 27-ről 5 százalékra csökkenjen a forgalmi adó mértéke. A fokozatos, évről évre betervezett áfacsökkentést azonban a gazdaság teljesítőképességéhez kötnék. 

A kamara azt szeretné, ha egy megállapodás keretében megterveznék, mikor, melyik termékek forgalmi adója csökkenhet, ha a szintén előre lefektetett gazdasági mutatók teljesülnek. „Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a csökkentett forgalmi adónak nem volt nagy hatása a költségvetésre, a piacot viszont alaposan kitisztította" - mondta Győrffy, aki szerint a gazdaság teljesítménye alapján a jelenleginél több élelmiszer is bekerülhetne az alacsonyabb áfával terhelt körbe. 

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre

2016. április 29. 07:44
A Földművelésügyi Minisztérium országos, társadalmi szemléletformáló kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével.
 

Égető probléma a gazdautánpótlás hiánya

2016. szeptember 27. 08:27
A jövő fenntartható mezőgazdaságának megteremtéséhez elengedhetetlen a szakember és gazdálkodói utánpótlás biztosítása, a fiatalok életképes gazdálkodóvá válásának segítése.