A gázolaj ára nekünk kedvez – és közelednek a mezőgazdasági kiállítások

2016. augusztus 01. 07:58
Sűrű program vár a gazdálkodókra. Sürgősen be kell fejezni a rossz idő miatt elhúzódott aratást, – és hamarosan beköszönt a kiállítások szezonja is.

Gazdasági hírösszefoglalónk első helyét az aktuális pályázati felhívások – és a betartandó határidős kötelezettségek foglalják el.

 
 
 

 

Pályakezdők foglalkoztatásának támogatása közeleg a gyakornoki programban!

A vállalkozások 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között adhatják be támogatási kérelmüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" felhívásra.gyakornoki program

Jövőre a burgonyatermesztők is támogatásra számíthatnak

Fellendülhet az utóbbi években csökkenő termelési kedv Magyarországon. Burgonyát az idei évben mintegy 20 ezer hektáron vetettek, a jelenlegi termésbecslések alapján 26 tonna/hektáros átlagtermés várható.

Fiatal gazdák – és minden termelő, figyelem!

A 19 milliárd forintos kertészeti ültetvénytelepítési keret nagyobb része még elérhető. Együttes pályázás esetén a beruházás értékének több mint felét is megkaphatják!

Friss! Befizetési haladékot kaptak a gazdák a kamarai tagdíjra és a pótbevallásra!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara július 31-ről augusztus 15-re módosította a tagdíjbefizetés határidejét. Azok a kamarai tagok pedig, akik július 15-ig nem tették meg bevallásukat, július 31. helyett augusztus 5-ig pótolhatják azt.tagdíj-határidő

Közeleg a kiállítási-szezon! A Mezőgazdasági vásárok sorát Szentlőrinc kezdi.

Telt ház lesz a Szentlőrinci Gazdanapokon, idén több külföldi kiállító is érkezik a vásárra

A honiak mellett többek között Horvátországból, Ausztriából, Németországból és Erdélyből is érkeznek kiállítók az augusztus 12-én kezdődő Szentlőrinci Gazdanapokra.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK) legnagyobb szabású rendezvényén telt ház várható. Pohl Marietta, a BMVK vezetője úgy fogalmazott, több mint húszezer látogató várható, akik számára a szakmai programok mellett kikapcsolódást is kínálnak, s a gyermekes családokat is várják.szentlőrinc

Jó hír, "könnyebben" mehet a munka, ha teli a tank!

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.Németh Kristóf képe

 
Forrás: agrarinform.com

Kapcsolódó cikkek

Újabb kampány indul a magyar tej népszerűsítéséért

2016. március 18. 07:48
Minden eddiginél nagyobb marketingkampány indul a magyar tej népszerűsítéséért - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön, Budaörsön az egyik áruházláncban tartott sajtótájékoztatón.

Bennragadt szabadság

2017. november 22. 09:33
Előfordul, hogy a munkáltató munkaerő-hiányra és profitmaximalizálásra tekintettel nem adja ki a szabadságot. Sérülnek a munkavállaló alapvető jogai, a biztonságos munkavégzés feltételei. A jogkövetkezmények súlyosak lehetnek (bírság, kártérítés, akár azonnali hatályú felmondás), de tudni kell: a "bennragadt" szabadság nem vész el, arról lemondani érvényesen nem lehet.