A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren

2024. február 08. 13:28
Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.
 
A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren
A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának 90 százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt. A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett.
 
A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.
 
A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő Vereinigte Dienstleistungsgewerkschaft (ver.di) Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet.
 
A SZAKSZERVEZET A SZTRÁJK KITERJESZTÉSÉT HELYEZTE KILÁTÁSBA, AMENNYIBEN A LÉGITÁRSASÁG VEZETÉSE NEM JAVÍT JELENTŐSEN JELENLEGI BÉRAJÁNLATÁN.
 
A mostani, 27 órás sztrájk csütörtök reggel hét óráig tartott. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.
 
Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője "keserű napról" beszélt az utasok számára a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a ver.di eszkalációja szükségtelen volt.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

2023. június 12. 15:11
180 ifjú gyermekvasutas tett fogadalmat a hűvösvölgyi végállomáson. A budai hegyekben kanyargó kisvasút idén jubileumát is ünnepli: 75 éve szállítja a kirándulókat, a szolgálatot 10-14 éves kisvasutasok látják el.
 

Rohamosan nő a kerékpárosok száma a magyar utakon

2023. február 21. 10:38
Már a magyar lakosság több mint felének van kerékpárja, vagy rollere – olvasható az OTP Mobil közleményében. A felmérésükből az derült ki, hogy az elmúlt négy évben egyre többen szánnak nagyobb összeget ezekre a közlekedési eszközökre és használják is őket. A magyar bringások számára a legfontosabb a kerékpár állapota és csak utána következik a KRESZ szabályok betartása.
 
A magyar lakosság 56 százalékának van kerékpárja és egyre többen használják őket a mindennapok során. Az OTP Mobil felmérése szerint a tulajdonosok harmada rendszeresen biciklizik a szabadidejében, 20 százalékuk pedig a munkába járáshoz használja a kerékpárját.