A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren

2024. február 08. 13:28
Komoly fennakadásokat okozott szerdán öt németországi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja, amelyet a Lufthansa légitársasággal fennálló bérvita miatt tartottak.
 
A járatai 90 százalékát törölte a Lufthansa öt németországi repülőtéren
A német légitársaság kénytelen volt a megközelítőleg ezer menetrend szerinti járatának 90 százalékát törölni a munkabeszüntetés miatt. A Lufthansa szerint mindez százezer utast érintett.
 
A Lufthansa két legnagyobb csomópontján, Frankfurt és München repülőterein a megszokott járatszám kevesebb mint fele indult el.
 
A szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő Vereinigte Dienstleistungsgewerkschaft (ver.di) Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein szólította fel munkabeszüntetésre a földi kiszolgáló személyzetet.
 
A SZAKSZERVEZET A SZTRÁJK KITERJESZTÉSÉT HELYEZTE KILÁTÁSBA, AMENNYIBEN A LÉGITÁRSASÁG VEZETÉSE NEM JAVÍT JELENTŐSEN JELENLEGI BÉRAJÁNLATÁN.
 
A mostani, 27 órás sztrájk csütörtök reggel hét óráig tartott. A Lufthansa mindemellett harminc csütörtök reggeli járatot törölt Frankfurtban és Münchenben.
 
Michael Niggemann, a Lufthansa személyzeti osztályának vezetője "keserű napról" beszélt az utasok számára a ZDF közszolgálati televíziónak. Hozzátette, hogy a ver.di eszkalációja szükségtelen volt.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Százmilliárdos a magyar gazdák vesztesége

2023. szeptember 04. 16:14
Ha szükséges, akkor a kormány nemzeti hatáskörben meghosszabbítja az ukrán gabona behozatali tilalmát.
 
"Százmilliárd forinthoz közelít a magyar gazdák vesztesége, amit a korábban felhalmozódott ukrán gabona okoz" – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke az M1-en.

Az E.ON fizet annak az ügyfelének, aki képes rugalmas villamosenergia-felhasználásra

2023. április 17. 09:27
A rugalmasság kifizetődik! Az E.ON egy új szolgáltatást kínál az energiaegyensúly érdekében: rendelkezésre állási díjat fizet a rugalmas áramfelhasználásért cserébe.
 
Erre alkalmas hűtőházakat, nagy logisztikai központokat, nagy energiaigényű gyárakat von be önkéntes részvételük alapján fogyasztói szabályozás programjába az E.ON, melynek lényege, hogy az a létesítmény, amelyik vállalja, hogy meghatározott időszakokban kevesebb villamosenergiát használ, bevételre tehet szert.