A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése - jelentés

2021. május 14. 12:45
Az EGSZB  plenáris ülése egyhangúan elfogadta  dr. Kállay Piroska ''A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése" címmel készített tájékoztató jelentését, melyet az EGSZB az Európai Bizottság felkérésére ad ki.
A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése - jelentés

Az EGSZB  plenáris ülése egyhangúan elfogadta  dr. Kállay Piroska   'A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése' címmel készített tájékoztató jelentését, melyet az EGSZB az Európai Bizottság felkérésére ad ki. Az anyag,  egy tavaly novemberben induló tényfeltáró, tanulmányozó munka eredménye, melyben  a MÉDOSZ szakmai részvétele  mellett  5 ország tapasztalatait vizsgálták meg (HU, FR, IE, IT, ES).

A dokumentum konklúziója, hogy a vidékfejlesztési célokat a KAP nem képes egyedül végrehajtani, holisztikus megközelítésre, több szakpolitika bevonására van szükség., ezért egy önálló kezdeményezésű EGSZB vélemény formájában tovább folytatódik a munka. 

A vélemény azért is fontos magyar szempontból, mert a közvetlenül az EB felkérésére készülő anyagokba megfogalmazott magyar vonatkozású megfontolások, üzenetek bizonyosabban eljutnak az EB illetékeseihez. Az EGSZB NAT szekción belül (mezőgazdaság, vidékfejlesztés, környezetvédelem) erős a magyar érdekérvényesítő kapacitás és szándék, az érintett tagok a jövőben minél inkább szeretnék ezt kiaknázni, továbbra is hatékonyan becsatolva a munkába a hazai agrár és egyéb szakmai szervezeteket is.

 

A jelentés  elérhető az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság honlapján: Evaluation on the CAP's impact on territorial development of rural areas (Information report) | European Economic and Social Committee (europa.eu)

 

Kapcsolódó cikkek

Március 15-e öröksége

2019. március 18. 07:32
A márciusi ifjak a 12 pontban megfogalmazták az ország előtt álló legsürgetőbb feladatokat: kiálltak a sajtó szabadságáéért, a törvény előtti egyenlőségért, a közös teherviselésért… ám azt kevesen tudják, hogy a 1848. március 15-e a társadalmi folyamatokat is felgyorsította; végső soron lehetővé tette a munkaidő maximalizálását vagy a kollektív szerződések megkötését is.

Jogviszonyváltozás

2020. augusztus 24. 09:20
Az Operaház a szakszervezetekre hárítja a felelősséget a szexuális zaklatási botrány miatt