A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre

2023. szeptember 11. 12:21
„A kormány a magyar családok oldalán továbbra is” – közölte Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldalán szeptember 9.-én. 
 
A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre
A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „Megtartjuk az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára!” A kedvezménnyel azok élhetnek, akik már benyújtott igényük alapján tervezik megvalósítani fejlesztéseiket – írták a Magyar Nemzet hírportálon.
 
Szentkirályi Alexandra azt is hozzátette,
 
a kormány így jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át! A kormányszóvivő szerint az éves szaldó minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat.
 
Kiemelte:
 
„Brüszel elvárásával szemben, hogy 2024. január elsejével változtassuk meg az elszámolási rendszert, a magyar kormány most is a családok érdekeit választotta!”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
Mindezek mellett a kormányszóvivő úgy folytatta: „Sőt, a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzuk a már üzemelők mellett azokra a háztartási erőművekre is, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldóban maradhatnak tíz éven át, ha a kivitelezésük legkésőbb 2025 végéig lezárul.”
 
Az áramfogyasztásukat saját termelésből fedezők elősegítik a sikeres energiaátmenetet, erősítik Magyarország energiafüggetlenségét – zárta sorait Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában.
 
forrás: agrotrend.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Kilenc százalékkal kevesebbet ér a pénzünk, mint egy évvel ezelőtt

2023. augusztus 24. 17:38
Mennyivel kéne emelni a béreken, hogy azt ne vigye el azonnal az infláció? Mészáros Melindával, a Liga Szakszervezetek elnökével beszélgetett Balogh Judit a Témában, a Szeged Televízió hírháttérműsorában.

Óbuda-Békásmegyer lett 2023-ban az Év madárbarát települése

2023. október 27. 12:32
Óbuda-Békásmegyer lett 2023-ban az Év madárbarát települése: a pályázatot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén hirdette meg először – tájékoztatta a szervezet az MTI-t okt.26.-án, csütörtökön.