A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre

2023. szeptember 11. 12:21
„A kormány a magyar családok oldalán továbbra is” – közölte Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldalán szeptember 9.-én. 
 
A kormány fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre
A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „Megtartjuk az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára!” A kedvezménnyel azok élhetnek, akik már benyújtott igényük alapján tervezik megvalósítani fejlesztéseiket – írták a Magyar Nemzet hírportálon.
 
Szentkirályi Alexandra azt is hozzátette,
 
a kormány így jövő évtől is fenntartja az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át! A kormányszóvivő szerint az éves szaldó minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat.
 
Kiemelte:
 
„Brüszel elvárásával szemben, hogy 2024. január elsejével változtassuk meg az elszámolási rendszert, a magyar kormány most is a családok érdekeit választotta!”
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
Mindezek mellett a kormányszóvivő úgy folytatta: „Sőt, a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzuk a már üzemelők mellett azokra a háztartási erőművekre is, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldóban maradhatnak tíz éven át, ha a kivitelezésük legkésőbb 2025 végéig lezárul.”
 
Az áramfogyasztásukat saját termelésből fedezők elősegítik a sikeres energiaátmenetet, erősítik Magyarország energiafüggetlenségét – zárta sorait Szentkirályi Alexandra Facebook-posztjában.
 
forrás: agrotrend.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Ez lesz a chipsadó pénzéből

2023. augusztus 15. 15:25
Augusztustól az aktív életmódot és a napi testmozgást elősegítő programokra és fejlesztésekre ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (neta) fizetésére kötelezett cégek a befizetett adójuk tíz százalékát – közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).

Szigorú büntetést kapott egy ukrán agrártermékkel üzletelő lengyel vállalat

2024. április 22. 15:22
A hatóság a büntetéssel példát akart statuálni.
 
A lengyel hatóságok az ukrán agrártermékek indokolatlan beáramlását két oldalról kívánják megfékezni.