Tizennégy tonna fogható méretű pontyot telepítettek

2023. március 21. 11:18
Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten - közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.
Tizennégy tonna fogható méretű pontyot telepítettek
A tájékoztatás szerint elsőként a Malomzugi Holt-Zagyvába helyeztek ki 4002 kilogramm pontyot. Ezt követően az Ártéri horgásztóba került 1266 kilogramm hal, a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába pedig 1876 kilót engedtek szabadon az ecsegfalvi tógazdaságukban nevelt uszonyosokból - írták. A halfajból a II. Csatornába is kihelyeztek 371 kilót. A Nagykunsági főcsatorna keleti ágába 819 kilogramm, a főcsatorna nyugati ágába pedig további alkalommal még 5451 kilogramm pontyot telepítettek a szövetség munkatársai - tájékoztattak.
 
A közlemény szerint egyik helyszínen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítések után.
 
A szövetség arról is tájékoztatott, hogy a Nagykunsági Főcsatorna feltöltése a nyári vízszintre és a haltelepítéseik miatt, utóbbi megkezdése előtt befejezték a törpeharcsa ökológiai szelektív halászatát. Idén eddig 2060 kilogramm törpeharcsát távolítottak el a vízterületből - számoltak be, megjegyezve: a törpeharcsa szelektív halászatát a csatorna őszi leeresztése után tovább folytatják. Az ökológiai szelektív halászat nem ér véget, a Tisza folyón a busa halászata következik - közölték.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Letarolta Magyarországot a reggeli vihar

2023. július 13. 12:40
Csütörtök hajnalban erős vihar vonult végig Magyarországon, és reggeli elérte a fővárost is. Több helyen fotók is videók is készültek róla.
Az Országos Meteorológiai Szolgála a vihar előtt figyelmeztetett arra, hogy erős szél, jégeső és felhőszakadás várható az ország területének jelentős részén - írják az index.hu-n. 
 

Meddig biztosítható még a nők korábbi nyugdíjba vonulása? Hamarosan változás jöhet

2024. február 15. 14:30
2024-ben is változatlan feltételekkel vehető igénybe a nők számára 40 éves jogviszony után járó kedvezményes nyugdíj, de kérdéses, vajon meddig marad ez így. Töretlen népszerűsége miatt ugyanis az utóbbi években egyre nagyobb összeget, idén már 467 milliárd forintot kell a Nők40-ben testet öltő pozitív diszkrimináció, illetve az azzal együtt lényegében kialakult kettős nyugdíjkorhatár biztosítására fordítani.