A magyar agrárium életét egyre jobban érdekli a média is

2020. február 05. 08:57
Ugyan fellelhetőek a különböző rádió- és televízió műsorokban a mezőgazdasággal foglalkozó témák, de az aktualitások mellett most megjelent egy új rádió, ahol fiatalok indítottak útjára egy teljesen új és teljesen egyedi műsort, amely az agrárium szereplőit szólaltatja meg.

A Fáklya Rádió tulajdonosai abból az indíttatásból hozták létre Agropercek című műsorukat, hogy a generációváltás problémájára találhassanak a hallgatókkal együtt kézzelfogható megoldást. Igen fontos téma ez, amellyel foglalkozni kell, de mindenképpen nagy öröm számukra, hogy egyre több és több fiatal érdeklődik a mezőgazdaság nyújtotta lehetőségek iránt.

Az agráriummal foglalkozó műsoruk keretén belül természetesen szó lesz minden gazdát érintő problémáról, lehetőségekről, újdonságokról, valamint azokról a rendezvényekről, ahol további információkat kaphatnak a fiatalok és az idősebbek is egyaránt az éppen őket érintő dolgokról.

A műsorban meghívott vendégek beszélnek minden alkalommal szakterületüknek megfelelően a mezőgazdaságról, ahol minden bizonnyal érintik majd a precíziós gazdálkodást, a gépesítést, a szántóföldi növénytermesztést, az állattenyésztést, a szőlészetet és a borászatot és a figyelmet is fel kívánják hívni az agrárinnovációkra.

Az Agropercek első műsora február 4-én csendül fel a Fáklya Rádióban, ahol Tóth Diána mesél tevékenységéről és arról az életről, amit a mezőgazdaság adott számára.

Tóth Diána nemcsak agrármérnök és növényorvos is egyben, de az Év Agrárembere 2019-es kitüntető díj Jövő Agrárszekembere kategóriájának a döntőse, valamint a közönségszavazás második helyezettje is egyben.

A műsorban minden bizonnyal szó lesz arról, hogyan segíti kezdeményezéseivel a mezőgazdaságban tevékenykedő nőket az általa létrehozott AgroWomen közösséggel vagy a szintén általa indított Farmer Lánya közösségi oldalával milyen újdonságokat, ötleteket vagy tippeket adhat a magyar gazdák számára.

Az Agropercek műsora minden kedden este 8 órától jelentkezik élőben a Fáklya Rádió műsorán, amelyet az alábbi linken lehet hallgatni: www.faklyaradio.hu

A Fáklya Rádió műsorai Podcastek formájában az élő adásokat követően bármikor újra hallgathatóak és ingyenesen letölthetőek.

Hallgassuk az Agroperceket és vigyük tovább együtt az agrárium fényes fáklyájának lángját!

agrotrend.hu / Hajósi Péter

Kapcsolódó cikkek

Enyhített a támogatási szabályokon az agrártárca a koronavírus miatt

2020. március 19. 18:46
Habár a koronavírus okozta humán járványügyi helyzet nem érinti az állatjóléti támogatás igénylésének rendjét, a támogatási feltételek teljesítése a járvány miatt nehézségekbe ütközhet - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t az Agrárminisztérium. Éppen ezért a termelőknek lehetőségük van bizonyos esetekben vis maior bejelentést tenni

„Tudatosan akarják tönkretenni a városunkat” – Kormányellenes tüntetés volt Mezőhegyesen

2015. november 25. 10:54
"Drámai tüntetés volt tegnap Békés megye déli csücskében, ahol az eddig remekül működő ménesbirtok került veszélybe a kormány politikája miatt. A helyszínen ott voltunk mi is.