A magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak szerveznek fejlesztő programokat

2019. szeptember 05. 11:23
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” címmel szemléletformáló üzemlátogatásokat szervez az élelmiszeripari vállalkozások számára. Első alkalommal az Eisberg cégcsoport magyarországi üzemének működésébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

A „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” programsorozatot azért hívta életre a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága, hogy az élelmiszeripari vállalkozások széles körű tapasztalattal rendelkező cégek és szakértők segítségével ismerhessék meg a szervezetfejlesztés már meglevő jó gyakorlatait a munkaerő megtartását és motiválását, valamint a megfelelő munkakörnyezet kialakítását illetően - írja közleményében a kamara. A cél az, hogy a vállalatok szélesebb munkavállalói réteget is meg tudjanak szólítani, hogy a munkaszervezés észszerűbbé váljon és hogy a munkavállalók lojalitása erősödjön.

Az egyik ilyen változás következményeként a cégek vezetőinek megnövekedett a szerepe a munkaerő megtartásában is. Fel kell ismerniük, valamint realizálniuk kell a mai társadalmi elvárásokat és különböző eszközök (pl. LEAN) segítségével meg kell teremteniük a megfelelő munkakörnyezetet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázist. Az ilyen jellegű fejlesztésnek köszönhetően a vállalatok szélesebb munkavállalói réteget is meg tudnak szólítani, észszerűbbé válhat a munkaszervezés, továbbá növelhető a munkavállalók lojalitása. Ráadásul vállalati mérettől és termékkörtől függetlenül mindenki számára elérhető.

Az igazgatóság új, „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” című programsorozata első eseményén szervezetfejlesztési kihívásokkal foglalkozó üzemlátogatást szervez 2019. szeptember 17-én (kedd) az Eisberg Hungary Kft. gyáli üzemébe. Az üzemlátogatás mellett a konyhakész saláták piacán kiemelkedő vállalkozás ügyvezető igazgatójának előadásában megismerhetik a résztvevők a cég aktuális fejlesztési irányait, így szó lesz többek között a LEAN módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megreformálásáról és a várt hatásokról, valamint új toborzási rendszerük működéséről.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az Élelmiszeripari Igazgatóság a programon maximum 25 fő részvételét tudja biztosítani, ezért előre jelezték, hogy a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A meghívó és a regisztrációs link itt, az előadás részletesebb ismertetője pedig itt érhető el. A szervezők a korlátozott létszám miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy vállalkozásonként csak egy főt regisztráljanak. A regisztráció a kamarai kártya bemutatásával számít érvényesnek.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Túl sok gabonafélét és kevés zöldséget és gyümölcsöt termesztünk

2018. november 12. 08:06
 Guelph Egyetem legújabb felmérése szerint jelenleg nem termelünk elég gyümölcsöt és zöldséget ahhoz, hogy a bolygó teljes népessége egészségesen tudjon étkezni.

Csak tiszta tejből lehet minőségi sajt

2020. július 08. 08:40
A Balaton mellett hagyományos paraszti életmód szerint él a mindig mosolygó, vidám Török Gergő, a Felsőörsi Tekergő Sajtműhely sajt­mestere. Korán kel, hogy megfejje, ellássa az állatokat, emellett sajtot készít, kezel, csomagol, majd ismét az állatokkal foglalkozik, és csak este indul haza. A sajtmestert életútjáról, állattartásról, valamint a sajtkészítés fortélyairól kérdeztük.