A magyar görögdinnye külföldön is népszerű

2016. július 20. 07:56
A magyar görögdinnye és a mag nélküli dinnye is népszerű az export piacokon, főként Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és a Skandináv államokba szállítják - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Fazekas Sándor kiemelte: a dinnyeszezonban 50-100 kamion is indul Medgyesegyházáról, Békés megye déli területeiről külföldre.


A dinnyetermesztés több ezer családnak jelent megélhetést Magyarországon - tette hozzá. 

A miniszter elmondta: a dinnye termőterülete 2010-2011-ben 4500 hektárra csökkent, ma azonban ismét 6 ezer hektár felett van. Fazekas Sándor szerint a növekedés az évek óta tartó dinnyeprogram eredménye.

A tárcavezető kitért a várható szőlőtermésre is, közölte: az időjárás kifejezetten kedvez a szőlőnek, azokon a területeken, ahol nem volt fagykár vagy jégkár, biztatóak a kilátások.

Forrás: hirek.lelemiszerklub.hu MTI

Kapcsolódó cikkek

Ez a traktor olyan könnyű, hogy járni tud a vízen

2016. október 07. 07:59
A vízen járás eddig nem tartozott a traktorok jellemző képességei közé, ám a cseh Mitas gumigyártó cég ezt a csodát is végrehajtotta néhány speciális terméke segítségével. Egy 88 lóerős, 4 tonnás Claas Axos 320-as gépet szereltek fel a világ legnagyobb mezőgazdasági abroncsaival, amelyekkel a meder aljának érintése nélkül „tempózott át” egyik oldalról a másikra.
 

Van még hova fejlődnie a zöldség-gyömölcságazatnak

2017. szeptember 29. 09:05
Van még hova fejlődnie a zöldség-gyömölcságazatnak