Kapcsolódó tartalmak: külföld

Hír: A magyar görögdinnye külföldön is népszerű

2016. július 20. 07:56
 
A magyar görögdinnye és a mag nélküli dinnye is népszerű az export piacokon, főként Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és a Skandináv államokba szállítják - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Hír: Aggasztó, mennyi magyar tejet visznek külföldre

2017. augusztus 17. 08:26
 
Jelentős mértékben emelkedett a nyerstej ára az Európai Unióban és a környező országokban a piaci folyamatok hatására. Magyarországon ezzel szemben stagnálás tapasztalható, ezért egyre növekszik a hazai nyerstej-kivitel. Az alapanyag itthon tartásához a hazai felvásárlási árak emelésére van szükség.

Hír: Az egykori orvos kitálal a brit állami egészségügyről

2019. november 18. 07:53
 
Kiszolgáltatottság, félelem, fájdalom - a kórház csöppet sem vidám hely, különösen a betegek és hozzátartozóik szemszögéből. De vajon hogyan látják belülről az állami egészségügy mindennapjait az orvosok, akik évtizedeken át nap mint nap ott vannak az események sűrűjében?

Hír: Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

2020. március 18. 07:55
 
Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI / KKM / Borsos Mátyás

Hír: Egyre több magyart keresnek külföldi idénymunkára: nekik járhat a csúcsfizetés

2020. június 30. 08:31
 
Több éves külföldi tapasztalattal a hátuk mögött feleségével közösen alapították meg Orosházán a WojtczakWorks-öt, egy olyan munkaerőközvetítő céget, mellyel itthonról külföldre toboroznak és közvetítenek munkaerőt szezonális munkákra. Wojtczak Marek ügyvezetővel a kiinduló ötletről, tapasztalatairól és a koronavírus szezonra gyakorolt hatásáról beszélgettünk.

Hír: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt

2020. augusztus 17. 10:17
 
A Kormány 2020. július 15-től, a 341/2020. (VII.12.) rendeletével módosította a magyar állampolgárok hazatérésének feltételeit.

Hír: Hova lehet utazni? Itt van minden a szeptembertől érvényes határzárról

2020. szeptember 04. 08:35
 
Satu közeli szigornak nevezte Orbán Viktor azokat a koronavírus-helyzet súlyosbodása miatt szükségessé vált belépési korlátozásokat, melyek szeptember elsejétől vannak érvényben a magyar határon. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat arról, hogy a szigorítások után hogyan léphetünk be az országba külföldről, és arról is, hogy ha el kell utaznunk itthonról, hová, milyen kondíciókkal léphetünk be.

Hír: Munkaerőt hívtunk és emberek jönnek...

2021. szeptember 02. 12:59
 
Szeptember 1-jén megnyíltak a kapuk, minősített kölcsönző cégek bárhonnan hozhatnak külföldről munkaerőt Magyarországra bizonyos megkötésekkel. Van egy rossz hírem a munkaadóknak és a közvéleménynek: Excel sorok és “munkaerő” helyett emberek fognak érkezni. És így is kell őket kezelni.

Hír: Erősödhet a munkaerő visszaáramlása

2021. október 26. 08:10
 
Évekkel korábban megfordulhatott a munkaerő kivándorlásának trendje. Bár pár tízezren hazatérhetnek, a munkaerőhiány egyelőre biztosan nem fog megszűnni.

Hír: Reagált az agrárközgazdász Lázár János tervére: blöff a külföldi multik kiszorítása

2021. április 07. 09:17
 
Nyíltan protekcionista gazdaságpolitikát és a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítását jelentett be Lázár János kormánybiztos tavaly év végén, az Agrárszektor 2020 konferencián, ahogy fogalmazott, ezt a piacot uralnunk kell, a saját érdekünkben. Raskó György agrárközgazdász szerint azonban a multik adminisztratív kiszorítása szürreális és kontraproduktív lenne, és mint az Agrárszektornak elmondta, amíg ezek az üzletláncok árban és minőségben is felülmúlják hazai versenytársaikat, a magyar fogyasztók pedig ennyire árérzékenyek, addig nincs realitása egy ilyen lépésnek.
«12»