A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban

2024. március 06. 15:25
A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.
A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban
AIvolution címmel nyílt új tárlat a Párisi Udvarban - Fotó: Cinema Mystica
 
A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre – közölték a szervezők.
 
A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók.
Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum,
A Cyberpunk 2077 világa - KultúrParaszintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.
A mesterséges intelligenciáról látható tárlat a Párisi Udvarban
A március elejétől látogatható tematikus tárlat 14 hazai és nemzetközi digitális művész egyedi látásmódján keresztül mutatja be az AI kreatív forradalmát. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek, mások mellett Fabien Bouchard és Andy Thomas is meghívást kapott a csoportos kiállításra.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mérgezés okozta a halak pusztulását

2023. szeptember 07. 16:22
Tömeges halpusztulást tapasztaltak a horgászok és a fürdőzők a Bánki-tó vizében. Az első vizsgálatok alapján bomló szerves anyagok okozhatták a kopoltyúsok halálát, de ezek az emberre nem veszélyesek.
 
A facebook-on, Bánk község hivatalos oldalán közleményében a falu önkormányzata kitért a részletekre. Ebben elsőként megnyugtattak mindenkit, hogy a kialakult helyzet a strandolókra, nyaralókra, a fürdőzőkre, a vízen sportolókra nem jelent veszélyt.
 

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

2023. március 22. 13:53
A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.
A Folly borai már számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Németország legrangosabb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophy-n 2021 után a második alkalommal díjazták aranyéremmel a Folly friss, enyhén fűszeres és gyümölcsös tételét, a Rajnai rizlinget.