A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban

2024. március 06. 15:25
A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.
A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban
AIvolution címmel nyílt új tárlat a Párisi Udvarban - Fotó: Cinema Mystica
 
A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre – közölték a szervezők.
 
A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók.
Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum,
A Cyberpunk 2077 világa - KultúrParaszintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.
A mesterséges intelligenciáról látható tárlat a Párisi Udvarban
A március elejétől látogatható tematikus tárlat 14 hazai és nemzetközi digitális művész egyedi látásmódján keresztül mutatja be az AI kreatív forradalmát. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek, mások mellett Fabien Bouchard és Andy Thomas is meghívást kapott a csoportos kiállításra.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Március 8-án újraindult a Zselici Csühögő

2023. március 09. 11:18
Hazánk egyik legszebb erdei kisvasútja a Zselicben található, Almamellék és Sasrét között.
 
A több mint százhúsz éves kisvasutat, becenevén a „Zselici Csühögőt" a Mecsekerdő Zrt. tavaly teljeskörűen felújította. A szerelvények március 8-án indultak újra, és szállítják menetrend szerint utasaikat a szintén renovált almamelléki vasútállomás, illetve a Sasrét között.

Parasztkonyha újragondolva

2023. április 03. 12:47
A kelet-zselici erdő mélyén, körülbelül 20 percnyi autóútra Tormás településtől bújik meg Nagymáté-puszta. Mindössze néhány család lakja, javarészt a Mecsekerdő Zrt. alkalmazottai. A környék legmagasabb pontjához, a Hollófészekhez karnyújtásnyira, nagy fák között álló Nagymáté Vadászház és Étterem gazdája is az állami erdőgazdaság.
Kiváló helyszín a teljes kikapcsolódáshoz, konyhájában pedig hagyományos ételek születnek újjá Harmati Ákos séf kezei alatt. Párjával, Tímeával működtetik a házat, szeretettel várják az idelátogatókat.