Túrákkal, kiállításokkal, gyermekprogramokkal kezdődik az idény Gemencen

2023. április 25. 10:02
Kirándulásokkal, kiállításokkal, lovas bemutatóval és gyermekprogramokkal kezdődik a hét végén az idegenforgalmi idény a Gemenc Zrt. ökoturisztikai központjában, Pörbölyön.
 
Az erdőgazdaság hétfői közleménye szerint szombaton délelőtt 20 kilométeres gyalogtúrát szerveznek Magyarország jelenleg ismert legnagyobb törzskerületű fájához, a "pörbölyi titánhoz". A 2013-ban fellelt, 12 méteres törzsű, csomoros fekete nyár a Gemenc pörbölyi erdőtömbjében áll, korát 100 évre becsülik.
Túrákkal, kiállításokkal, gyermekprogramokkal kezdődik az idény Gemencen
Vasárnap, az Éledő Gemenc című szezonnyitó eseményen az ökoturisztikai központtól délelőtt és délután egyaránt két alkalommal visz kirándulókat lovasfogat a gemenci erdőbe, és először indul el a gemenci erdei vasúton a Rezét gőzmozdony nosztalgiavonata.
 
A központban látogatható lesz A gemenci gímszarvas és A Gemenc kincsei című interaktív kiállítás, bemutatják Szarvas Pongrácnak az ártéri erdőről 2022-ben megjelent könyvét, az Anda Lovas Sport egyesület pedig a középkori lovas nomádok harcmodorából ad ízelítőt. A gyermekeket egész nap készségfejlesztő fajátékok, kézműves foglalkozások várják.
 
A Gemenc Zrt. azt is közölte, hogy az erdei vasút szombattól október 29-ig nyári menetrend szerint közlekedik Pörböly és Malomtelelő között: péntekenként három, hétvégén és ünnepnapokon hat-hat vonat indul Pörbölyről. A Rezét gőzmozdony által vontatott nosztalgiavonatok hétvégén és ünnepnapokon közlekednek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Elindult a vármegye- és országbérlet saját weboldala

2023. április 18. 12:23
Elérhető a MÁV-Volán csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását, a megfelelő bérlettípus kiválasztását – közölte a cégcsoport.

Nosztalgiavillamosok közlekednek a fővárosban szombaton

2023. május 04. 14:42
Három nosztalgiavillamossal is utazhatnak az érdeklődők a fővárosban szombaton – közölte a BKV Zrt.
 
A közlemény szerint a nosztalgiavillamosok reggel 9 órakor három helyszínről indulnak. A Puskás Ferenc Stadiontól indul és oda érkezik vissza – a Hungária, a Szépilona és a Budafok kocsiszínt érintve – az 1993-as, két vezetőállású, fűtéssel felszerelt, csillámpadlós, fénycsöves világítású MUV (Modernizált UV) 3430-as típusú nosztalgiajárat.