A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Nagy István a georgiai mezőgazdasági miniszterhelyettessel

2017. május 05. 08:11
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kérdéseiről tárgyalt Revaz Asatianival, Georgia mezőgazdasági miniszterhelyettesével Nagy István Budapesten.
 

A tárgyalás során a magyar agrártárca miniszterhelyettese jelezte, hogy hazánk leginkább a magas hozzáadott értékű, speciális fogyasztói igényeket kielégítő termékek előállításában lát piaci lehetőségeket, ezért az élelmiszeripar fejlesztése is ebbe az irányba tart.

Nagy István aláhúzta, Magyarország számottevő kapacitással rendelkezik olyan termékekből, amelyek iránt a georgiai vállalkozások és fogyasztók fokozott érdeklődést mutatnak. Példaként említette az állatok etetésére szolgáló készítményeket és takarmányokat, a baromfihúst, liba- és kacsahúst, a marhahúst,valamint a juhhúst.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán

 

Arról is szólt, hogy Magyarország készen áll közös hűtőház-létesítési, gabonatároló-építési projektekben való részvételre.

A magyar miniszterhelyettes leszögezte, a Földművelésügyi Minisztérium nyitott együttműködni az élőállat-szállítás kapcsán Georgia hatóságaival. Jelenleg ugyanis nincs elfogadott állategészségügyi bizonyítvány a két ország között, a cégek felelősségvállalással szállítanak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Eximbank által, magyar és georgiai vállalatok együttműködésének előmozdítására létrehozott 68 millió dolláros hitelkeret a mezőgazdaság területén is lehetőségeket teremt.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Fizetés nélküli szabadság beleszámít a nyugdíjba?

2017. április 24. 07:58
Idén 2017.09.28.-tól elérem az öregségi nyugdíj korhatárt. A Baranya Megyei Kormányhivataltól kértem a szolgálati időm megállapítását. A határozatban három időszakot nem vesznek figyelembe: 1988.03.22.-09.12.-ig és 1989.01.01.-04.30.-ig. A jelzett időpontokban fizetés nélküli szabadságon voltam a munkáltató hozzájárulásával, saját családi ház építése jogán. Emlékeim szerint postai csekken fizettem az előírt járulékot. Az első időszakból bérjegyzékkel tudom igazolni a családi pótlék kifizetését, úgy tudom ennek feltétele volt a járulékfizetés. A két időszakra 30-30 napot vettek figyelembe. Van esélyem a többi idő elismerésére? A harmadik időszakot 1981.02.01-03.14-ig Munkakönyvi bejegyzéssel tudom igazolni. Az elutasítás indoka, hogy mezőgazdasági szövetkezeti tagként munkaegységet ill. munkanapot nem teljesítettem. Villanyszerelőként minden munkanapot teljesítettem. Ha a Munkakönyv nem bizonyíték akkor mit kell tennem? A fenti időszakoknak csak azért van jelentősége, mert 40 nap hiányozna a 45 év szolgálati idő eléréséhez. Még egy kérdést szeretnék feltenni: jelenlegi munkáltatómmal közös megegyezéssel szüntetem meg a munkaviszonyomat. A szerződésbe beírták, hogy a felmentési időre alapbért kapok. Ez jogszerű?

Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzések 2018

2018. január 12. 08:37
2018 első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit vizsgálja a hatóság, a második és harmadik negyedévében a mezőgazdasági vállalatok kerülnek a középpontba - írja a KamaraOnline.