A munka a megélhetés eszköze legyen, ne pedig halálok!

2019. április 26. 08:27
Az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ESZSZ) április 28-a alkalmából közleményben emlékeztet, hogy a munkahelyi megbetegedések, betegségek és balesetek következtében évente közel kétszázezer ember hal meg az Európai Unióban.

A közlemény utal arra is, hogy a valóságban a balesetek egy részéről a munkáltatók nem számolnak be.

Az ESZSZ arra szólítja fel az Európai Uniót - különösen a májusban megválasztandó új európai parlamentet, hogy az új Európai Bizottság kinevezése után

  • célnak állítsa be a munkahelyi rákmegbetegedések zéró értékét, a cél elérése érdekében pedig a legalább 50 rákot okozó anyagra vonatkozóan „kötelező foglalkoztatási expozíciós határértékeket” állapítson meg (a jelenlegi parlament és a Bizottság 24-et határozott meg);
  • vezesse be a munkahelyi stresszről szóló irányelvet annak érdekében, hogy valamennyi munkáltatót érintően kezdeményezze a stressz azonosítására és megelőzésére, valamint a stressz leküzdésére irányuló eljárásokat;
  • irányelveket fogadjon el a hát, a térd és az ujj-ízületi (és más izom-csontrendszeri) fájdalmak kezelésére;
  • az új parlament és a Bizottság nyisson vitát a munkahelyi halálesetek és a munkahelyi öngyilkosságok megelőzéséről annak érdekében, hogy új intézkedéseket hozhasson.

Munkát a megélhetésért végzünk – nem azért, hogy ez halálok legyen” - mondta Esther Lynch, az ESZSZ konföderációs titkára.

Az EU-nak törekednie kell a munkahelyi halálesetek elkerülésére, és hivatalos célként kell kitűznie, hogy a munkahelyi rákos megbetegedések száma csak nulla lehet. Az uniós jogra van szükség ahhoz, hogy a munkáltatókat arra kényszerítsék, hogy intézkedéseket hozzanak a munkahelyi stressz megelőzésére és kezelésére, valamint a munkahelyi stressz okozta szorongás és öngyilkosságok megszüntetésére.

Az EU-nak úgy kell cselekednie, hogy csökkentse a mozgásszervi fájdalomtól szenvedő munkavállalók milliói fájdalmát, mint például a hát, a térd és más fájdalom, vagy az inak, ízületek, izmok és csontok fájdalmai.”

A munkahelyi halálesetek és öngyilkosságokról beszélve Lynch hozzátette: „Tudjuk, hogy a közúti halálesetek nagy része munkával kapcsolatos, továbbá a digitális gazdaság térhódításával nő az áruszállítás. Szükségünk van olyan intézményekre, amelyek meghatározzák a felelősségi köröket, és lépéseket tesznek a munkavállalók védelmére és a munkahelyi halálesetek megelőzésére. Azt is tudjuk, hogy az áruszállító munkások egyre inkább ki vannak téve az erőszaknak. Továbbá munkahelyi öngyilkosságra vonatkozóan tanulmányokra és statisztikákra van szükség, valamint intézkedésekre, amelyek segítségével mindez megelőzhető.”

Április 28-án az egész világon a szakszervezeti szakemberek emlékeznek a halottaikra és az élhető életért folytatott harcra, és a döntéshozókat arra szorítják, hogy működjenek együtt a szakszervezetekkel, állítsák meg a munkahelyi halálesetek, sérülések és betegségek növekedését.

A becslések szerint mintegy 500 ezer munkahelyi rákos haláleset következett be 2014–2019-ben (a jelenlegi Európai Bizottság és a Parlament hivatali ideje), amely része az ugyanabban az időszakban, az EU tagállamaiban történt 900 ezer - 1 millió foglalkozási megbetegedésből származó halálesetnek.

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Túlóra 2015 / 2016 az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint

2015. október 01. 13:04
"Túlóra 2015 / 2016 az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint - Túlóra pótlék 2015 mértéke, túlóra elrendelése és a túlóra elszámolása: ha Ön is a munkaidejét meghaladóan dolgoztatják a munkahelyén (vagyis "túlóráztatják"), akkor Önnek is járhat túlóra pótlék, pihenőnap, vagy szabadidő 2015-ben is, az új Munka Törvénykönyve szabályai szerint. "

Munkabalesethez kapcsolódó dokumentáció - a munkáltatóra és munkavédelmi szakemberre váró feladatokkal

2019. október 18. 08:02
Egy balesetnél a munkáltatónak, vezetőnek, helyszínen lévő dolgozónak egyik pillanatról a másikra számos kötelessége, feladata keletkezik. Meg kell kezdeniük például az azonnali segítségnyújtást, szükség esetén a mentők riasztását, a veszélyhelyzet elhárítását, a helyszínbiztosítást. Nyilván, mindez közös feladata az ott dolgozóknak, illetve az egészségügyi, műszaki szakembereknek. Ellenben, a munkabaleset kivizsgálása munkabiztonsági szaktevékenység, vagyis csak középfokú, felsőfokú munkavédelmi szakember végezheti el. Ehhez számos adminisztratív feladat is kapcsolódik, amiket egy jogkövető vállalkozásnál a - saját alkalmazásban álló vagy szerződéses - munkavédelmi szakember jól ismer és el is lát. Ettől függetlenül igen hasznos, ha egy-egy vezető is tisztában van az alapvetően szükséges lépésekkel. Dr. H. Nagy Judit, az Alemona Hungary Kft. munkabiztonsági szakértőjének írása.