A munkáltatók 72,5%-ánál nincs rendben a munkavédelem

2024. április 05. 14:44
2022-ről 2023-ra az ellenőrzött munkáltatók száma kismértékben csökkent, ám azon munkáltatók száma, ahol szabálytalanságot fedezett fel a hivatal, nőtt – derül ki a munkavédelmi hatóság 2023. évi ellenőrzési tapasztalatairól szóló márciusban publikált jelentéséből.
A munkáltatók 72,5%-ánál nincs rendben a munkavédelem
A jelentés szerint a 2023. évben a munkavédelmi hatósági ellenőrző munka 8 072 munkáltatóra terjedt ki, amelynek során a kormánytisztviselők ellenőrizték az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályok betartását
 
Az ellenőrzött munkáltatók 72,5%-ánál állapítottak meg munkavédelmi szabálytalanságot, ez is hasonló arány, mint a 2022-es évben.
A munkáltatók 72,5%-ánál nincs rendben a munkavédelem
A kormánytisztviselők az ellenőrzések során 187 255 fő munkavállaló munkavégzési körülményeit vizsgálták. Szabálytalanságokat az ellenőrzött munkavállalók 52,8%-ánál (98 783 főnél) találtak, ez is közel azonos az előző évben tapasztaltakkal (54,7%).
 
forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Totális fordulat: mégse kellenek a fülöp-szigeteki vendégmunkások a magyar cégeknek

2024. március 22. 15:00
Gyakorlatilag leálltak a munkaerőkölcsönző cégek a vendégmunkások toborzásával, miután a német gazdaság problémái miatt egyre kisebb a munkerőigény idehaza. A szakszervezeti vezető azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ipar helyett a jövőben turizmusban kaphatnak nagyobb szerepet a vendégmunkások.

Akiknek a torkán már nem lehet lenyomni, hogy mindent tűrni kell – mit művel a Z generáció a munkahelyeken?

2023. február 08. 12:24
Nem munkakerülő a Z generáció, csak úgy érzi, hangot adhat a vágyainak, és ezzel felkavarhatja az állóvizet a munkahelyeken. Nincs két egyforma fiatal, de a mostani pályakezdők preferenciái és lehetőségei is teljesen mások, mint az előző nemzedékeknek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy lusták lennének, vagy ne szeretnének dolgozni.
 
Szervezkedésbe kezdett az amerikai Z generáció (az 1990-es éve közepe és a 2010-es évek eleje között születetetteket sorolják ide) a munkahelyeken, hogy szembeszálljon a munkavállalókat kizsigerelő vezetéssel – írta nemrég az Insider. A lap hosszú cikket szentelt annak, hogy bemutassa: a hiedelmekkel ellentétben a Z generáció tagjai nem lusták, csupán nem hajlandók elfogadni azt a mérgező munkahelyi környezetet, amelyet a megelőző generációk tagjai teremtettek.