A munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják a koronavírus okozta traumát

2020. augusztus 13. 08:16
A koronavírus helyzet miatt munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják ezt a traumát, ha csak nem kapnak azonnali támogatást a kormányoktól -az ENSZ munkaügyi szervezete (ILO) megállapítása szerint.
A munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják a koronavírus okozta traumát

Az ILO 112 országban végzett kutatást mintegy 12 000 fiatal megkérdezésével, amiből többek között kiderült, hogy májusban minden hat, 24 év alatti fiatalból egynek abba kellett hagynia a munkáját. Az ENSZ legutóbbi jelentése szerint a diákok 70 százaléka élte meg, hogy bezárják az iskoláját, az egyetemét, vagy az oktatási központot, ahol tanult. 

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) felszólította a kormányokat, hogy segítsék a munkanélküli fiatalok munkaerõ-piaci bekapcsolódását, vagy biztosítsanak oktatási képzést és munkanélkülieknek járó juttatásokat.

„A COVID-19 világjárvány mély és aránytalan hatással van a fiatalokra” - mondta Sangheon Lee, az ILO foglalkoztatáspolitikai osztályának igazgatója. A korábbi válságokból azt látták, hogy azok a fiatalok, akik nem kaptak munkalehetőséget, amikor beléptek a munkaerőpiacra, az ezzel járó sérelmeket egész életükön keresztül hordozták. 

Forrás: portfolio.hu

szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Malmot vett és aratni is fog az országtorta kétszeres győztese

2016. augusztus 22. 08:04
Találjuk meg önmagunkat, és ne azon gondolkodjunk naphosszat, miként legyünk gazdagok.

Tájékoztató a VKF június 29-ei üléséről

2020. július 01. 08:00
A 2020. 06.29-én –videókonferencia keretében – megtartott VKF ülésen elhangzottakról az alábbi tájékoztatást adjuk: